Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile hazırlanan ‘Kasretten Vahdete Akşemseddin" adlı belgeselin Osmancık ve İskilip Evlik köyünde yapılan çekimleri tamamlandı.

İstanbul, Göynük, Beypazarı, Ankara, Samsun-Kavak ve Amasya’da daha önce tamamlanan çekimlerin Osmancık ve İskilip Evlik köyünde yapılan çekimlere Osmancık Kaymakamı Azmi Yeşil'in görevlendirmesi ile Osmancık Kültür Turizm Derneği Başkanı Sakin Karakaş ve Nene Hatun Ortaokulu Müdürü Adem Şahin rehberlik etti.

Yapımcılığını Kadriye Özden, sunucu ve metin yazarlığını Gülin Tokat'ın yaptığı belgesel Kültür ve Turizm Bakanlığının ‘Genç Ses Projesi’ kapsamında çekildi.

Yönetmenliğini Hüseyin Özden'in üstlendiği ulusal ve uluslararası kanallarda yayınlanacak olan belgeselde Akşemseddin Hazretlerini sanat yönetmeni ve usta oyuncu Nihat Mürşitpınar canlandırdı.

Yöre halkına da oyuncu olarak rollerin verildiği yapımda Akşemseddin'in şeyhlerini Adem Şahin, Sakin Karakaş ve Evlek köyü cami imamı Mehmet Ertürk canlandırdı.

Osmancık Akşemseddin Medresesi ve İskilip Evlek köyündeki doğal ortamlarda yapılan belgesel çekimlerin kameramanlığını Kürşat Demirhan ve Köksal Işık yaptı.

Belgeselin yönetmeni Hüseyin Özden yaptığı açıklamada “Osmancık ve İskilip Evlek köyünde çok sıcak kanlı insanlar bizlere ev sahipliği yapıtlar. İşte Anadolu budur. Bu bağlamda Osmancık kaymakamı Azmi Yeşil'e evlek köyü imamı Mehmet Ertürk'e Osmancık ve Evlek sakinlerine, Adem Şahin ve Osmancık Kültür Turizm Derneği Başkanı sakin Karakaş'a teşekkür ediyorum”dedi.