Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ile birlikte Ankara’da Çorum Milletvekillerini ziyaret edip mevcut tarımsal durumu ve hazırladığı projeleri anlattı.

Ankara ziyaretlerinin ilkini AK Parti Çorum Milletvekili, MKYK Üyesi ve Tarım ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan’a gerçekleştirdi. Sarı, Çorum'un mevcut tarımsal durumu, uyguladıkları projeleri, çiftçilerimizin taleplerini iletti. Yeni uygulayacağı projeler için kaynak ve destek talebinde bulundu.

Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Hayvancılık işletmelerinde uygulanan hastalıktan arilik çalışmalarına hız verilmelidir. Uygulanan projelerden tıbbi aromatik bitkiler ile ilgili yapılan çalışmalar çok önemlidir. Şimdiye kadar yapılmış olan hizmetler ve projeler için teşekkür ediyorum. Bundan sonra yapılacak tüm projeler için her türlü desteği sağlayacağız. İlimizin ayrıca şanslı olduğu bir konuda Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi’nin tarımı çok önemsemesi ve desteklerini eksik etmemesidir. Önceki dönemde yapmış olduğu desteklerle birçok projeyi hayata geçirdik. Tamamlanan projeler sayesinde bu hizmetler üreticilerimize doğrudan fayda sağlamıştır" dedi. Ceylan, bu projelerin tabana yayılmasında sivil toplum örgütleri ile birlikte uyumlu çalışmalarından dolayı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ve İl Müdürü Orhan Sarı’ya teşekkür etti.

Görüşme gerçekleştirilen Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, memnuniyetini belirterek destek sözü verdi.

Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum için gerçekleştirilen gayretli çalışmalar için teşekkürlerini ifade ederek yeni projelerin artarak devam edilmesini istedi.

Çorum Milletvekili Tufan Köse’de yapılan ziyaret ve verilen bilgilerden dolayı memnun olduklarını bildirdi ve Çorum için faydalı olacak olan tüm çalışmalar için destek sözü verdi.

Ak Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı'da Çorum'u sanayide olduğu gibi tarımda da üst sıralara taşımak adına ne gerekiyorsa yapılacağının sözünü verdi.

Orhan Sarı, “Yapmış olduğumuz görüşmeler çok verimli geçti. Üreticilerimizin taleplerini ilettik, İlimizde uygulayacağımız projelerimizi anlattık, mevcut durumumuz hakkında bilgi verdik. İlimizin tüm vekillerinden her türlü desteğe hazır oldukları sözünü aldık.” dedi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ise “Çorum halkına hizmet etmeyi bir borç bildiklerini, işlerini yürütürlerken maddi- manevi desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi’ye ve Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Onların desteklerinin olduğunu bilmek gayretimizi ve azmimizi artırmaktadır” dedi.