Osmancık’ta Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Osmancık Belediyesi ve Atlı Spor Kulübü işbirliğinde düzenlenen Rahvan At Yarışları yoğun ilgi gördü.

Lisanslı 81 jokeyin çeşitli branşlarda mücadele ettiği yarışmalar adeta nefesleri kesti.

Osmancık Belediyesi Atlı Spor Tesisleri'nde yapılan 11 kategoride gerçekleşen at yarışlarına baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, dörtlü, üçlü, ithal A ve ithal B, İngiliz, Arap ve destede mücadele eden jokey ve atlar katıldı.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 81 lisanslı sporcunun katıldığı biniciler kıyasıya mücadele ettiği, vatandaşların yoğun ilgisini çeken at yarışlarını CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Osmancık Kaymakamı Selçuk Aslan, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş da seyretti.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Rahvan At Yarışlarını geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile birlikte düzenlediklerini belirtti.

Çevre il ve ilçelerden yoğun katılım olduğunu ve yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Başkan Karataş, " Biz de Osmancık Belediyesi olarak gelecek yıllarda da bu etkinlikleri devam ettireceğiz. At yarışları dostluk içerisinde sona erdi. Ben federasyon yetkililerine, at sahiplerine ve jokeylere, etkinliğe katılan tüm izleyicilere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu

At yarışlarında dereceye giren sporcu ve at sahiplerine kupa ve ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.