İstanbul Ataköy Atletizm Salonu’nda yapılan Türkiye Salon Yürüyüş Şampiyonası'nda Osmancıklı Atlet Aslı Sağlam onlarca sporcuyu geride bırakarak Türkiye 3.sü oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonunun faaliyet takviminde yer alan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye Salon Yürüyüş Şampiyonası, 13 Ocak Cumartesi günü İstanbul’da yapıldı.

İstanbul Ataköy Atletizm Salonu’nda yapılan Türkiye Salon Yürüyüş Şampiyonası'nda Osmancıklı Atlet Aslı Sağlam onlarca sporcuyu geride bırakarak Türkiye 3.sü oldu.

İstanbul'un ev sahipliğinde gerçekleşen Spor Toto Yürüyüş Ligi müsabakalarında ilk kademe 13 Ocak'ta noktalandı.

Yarışmalarda Osmancık Belediyespor Kulübü Atletizm takımı sporcuları Aslı Sağlam, Özge Küçüker, Şamil Karakurt ve Muhammed Göksu 2000, 3000 ve 5000 metrede yaşanan mücadelelerde ter döktü.

Türkiye rekortmeni ve dünya ikincisi Meryem Bekmez, 2016 Dünya Gençler üçüncüsü Salih Korkmaz, Olimpik milli atletler Ersin Tacir ve Mert Atlı, Türkiye rekortmenlerinden Şahin Senoduncu, Türkiye şampiyonu Serkan Doğan gibi isimlerin yer aldığı şampiyonada 3000 metrede mücadele eden Osmancık Belediyespor Kulübü Atletizm takımı sporcusu Aslı Sağlam U18 Yıldız Kızlar Kategorisinde onlarca sporcuyu geride bırakarak Türkiye üçüncüsü olmayı başardı ve bronz madalyanın sahibi oldu.

"HEDEF 2020 TOKYO OLİMPİYATLARI!"

Takım ve bireysel olarak elde ettikleri başarılı sonuçları, yaptıkları antrenmanlarla sürdürdüklerini belirten Osmancık Belediyespor Atletizm Kulübü Antrenörü Zehra Ekmekçi, yaptığı açıklamada, hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda yer alıp altın madalya alarak Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu söyledi.

Osmancık Belediyespor Atletizm Kulübü Antrenörü Zehra Ekmekçi sporcuların katıldıkları büyük organizasyonlardan madalyalarla döndüğünü ve 2018 sezonunda da çok sayıda Türkiye dereceleri elde ederek Milli Takım seviyesine daha fazla sporcu kazandırmak istediklerini belirterek, desteklerini esirgemeyen Osmancık Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Aksu'ya ve yönetim kurulu üyelerine sağladıkları imkanlardan dolayı teşekkür etti.