Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan İl Spor Merkezlerinde güreş branşında bu yıl merkez ile birlikte iki ilçede çalışma yapılıyor.

Güreş branşındaki çalışmalar Adil Candemir Spor Salonu´nda İsmail Bülent Tuzce, Kerebi Gazi İmam Hatip Ortaokulu´nda Fatih Topuz ve Uğur Çadır, Mustafa Kemal Ortaokulu´nda Levent Kaleli, Osmancık Spor Salonu´nda Abdullah Çakırer ve Sungurlu Mahmut Atalay Spor Salonu´nda ise Çelebi Bayır gözetiminde yapılıyor.

Haftanın dört günü değişik saatlerde yapılan çalışmalar yaş gruplarına göre düzenlendi. Adil Candemir Spor Salonu´nda devam eden çalışmaların antrenörü Bülent Tuzcu güreşin temel teknikleri, jimnastik ağırlıklı bir program uyguladıklarını söyledi.

Tuzcu, "Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmanın en iyi yolu onlara spor yaptırmaktır. Sporu ne kadar çok severlerse kötü alışkanlıklardan da o kadar uzak dururlar. Bizler antrenör olarak onlara sevdikleri branşın en iyisini vermek üzere çalışmalar uyguluyoruz. Temmuz ayının başında başlayan eğitimlerimiz Ağustos ayının sonunda tamamlanacaktır. Bu süre içerisinde yaz spor okullarında eğitim alan minik sporcular, bundan sonra da eğitimlerine kaldığı yerden kulüplerinde devam ederse büyük başarılar o zaman gelir" dedi.