Türkiye Badminton Federasyonu’nun Bulgaristan Gençler ve Gençlik Olimpiyatları milli takım belirleme müsabakalarına katılan Osmancıklı sporcu Mesut Sezer büyük başarı göstererek milli takıma girdi.

11-13 Ağustos 2017 tarihleri arasında Bulgaristan´da yapılacak olan Uluslararası Gençler Turnuvası ve Gençlik Olimpiyatlarına katılacak sporcuları belirlemek amacıyla Milli Takım seçmesi yapıldı.

Ankara Pursaklar Spor Salonunda yapılan badminton milli takım müsabakaları çekişmeli maçlara sahne oldu.

Milli Takım Seçmesine, 8 ilden, 57 sporcu katıldı. Seçmeler Tek Erkekler, Tek Bayanlar, Çift Erkekler, Çift Bayanlar ve Karışık Çiftler olmak üzere 5 kategoride yapıldı.

Seçme neticesinde 11 – 13 Ağustos 2017 tarihleri arasında Bulgaristan´da yapılacak olan Uluslararası Gençler Turnuvası ve Gençlik Olimpiyatlarına katılacak Milli Takım Kadrosu belirlendi.

Seçmeler de Tek Erkeklerde ilk dört, Tek Bayanlarda ilk dört, Çift Erkeklerde ilk iki çift, Çift Bayanlarda ilk iki çift ve Karışık Çiftlerde ilk iki çift Uluslararası Bulgaristan Gençler Puan Turnuvasına gitmeye hak kazandı.

Müsabakalar sonunda Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Badminton Takımı sporcularından Osmancıklı Mesut Sezer üstün başarı göstererek milli takımda yer aldı.

Başarıyı değerlendiren Milli Takım Antrenörü Barış Boyar ” Daha önce bir çok defa milli formayı terleten ve birçok başarıya imza atan kulübümüz sporcularından Mesut Sezer ,6-8 Temmuz 2017 tarihleri arasında Ankara´da yapılan Milli Takım seçmelerini kazanarak,11-13 Ağustos 2017 tarihleri arasında Bulgaristan´da yapılacak olan Uluslar arası Gençler Turnuvasında ülkemizi temsil etme hakkını kazanmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

İlimiz, Kulübümüz ve ülkemiz adına hayırlı olur inşallah.” dedi.

Badminton branşında birçok ulusal ve uluslar arası başarılara imza atan Osmancık yetiştirdiği sporcularla Milli Takım´a adeta “fabrika” gibi hizmet veriyor.

Osmancıklı badmintoncular, katıldıkları birçok ulusal ve uluslararası şampiyonada derece elde ederek Milli Takım´a kadar yükseliyor.

Dünya, Avrupa, Balkanlar ve Türkiye şampiyonalarında madalya kazanan, onlarca sporcu Çorum ve Osmancık´ın Badmintondaki gururları olmaya devam ediyor.