Türkiye Güreş Federasyonu faaliyet programında yer alan 11-12-13 yaş küçük minikler serbest güreş grup müsabakaları Muş, Amasya ve İzmir’de yapıldı.

Muş’ta 400, Amasya’da 865 ve İzmir’de 448 güreşçi dereceye girmek için kıyasıya mücadele ettiler. Birbirinden çekişmeli maçlara sahne olan müsabakalarda Osmancık Belediyespor güreşçileri damgasını vurdu.

Güreş antrenörü Abdullah Çakırer nezaretinde Amasya’da yapılan grup maçlarına katılan Osmancık Belediyespor’lu güreşçilerden; 38 Kğ’da Muhammet Enes Ünal 2.,48 Kğ’da Yılmaz Kalyoncu 1., 78 Kğ’da Ruşen Arda Güler 3. oldu.

Gençler, bu sonuçlarla 14-16 Haziran’da Mersin’de yapılacak olan Türkiye şampiyonasında kilolarında favori olduklarını ispatladılar.

Antrenör Abdullah Çakırer; "Emeklerimizin karşılığını güzel sonuçlarla almanın gururu içindeyim. Ben şunu çok iyi biliyorum ve umuyorum bu gençlerimize verilen hiçbir emek boşa çıkmayacaktır. Geçen sene Ankara’da yapılan 11-13 yaş Türkiye şampiyonasında 1 gümüş madalya kazanmıştık bu sene bu başarının üstüne koyacağız inşallah. Bu gençler bizim geleceğimiz. Bu gençler Osmancık'ımızın geleceği. Neden bir Taha Akgül, Rıza Kayaalp, Fatih Erdin bizim güzel memleketimizden çıkmasın. Biz çıkması için taşın altına elimizi değil gövdemizi koyduk. Sabah akşam demeden çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Biz bunları yaparken büyüklerimizden de bizlere destek vermelerini, bizleri güzel ortamda çalışma imkanı sağlamalarını istiyoruz. Bu çocuklar 850 kişi içinde ilk 3 derecesine girerek kendilerinde bir gelecek olduğunu ispatlıyorlar. Bizim onlara destek vermekten başka bir çaremiz yok. Yapılan destekler yapılan yardımlar bizim gençlerimiz için" dedi.