Osmancık Belediyespor Kız Voleybol Takımı, tarihi bir başarıya imza atarak 2. Lige yükseldi.

Çankırı’da düzenlenen Bayanlar Bölgesel Voleybol Ligi Final Grubu’nda oynadığı 3 maçı da kazanan Osmancık Belediyespor 2.Lig’e yükseldi.

Final Grubundaki son maçında Karabük Gençlikspor karşısında 2-0 geriye düşen Osmancık Belediyespor, muhteşem bir geri dönüşe imza atarak karşılaşmadan 3-2 galip ayrılarak 2.Lig’e yükselen taraf oldu.

Kırşehir Belediye, Amasya Şehzadeler ve Karabük Gençlikspor’la birlikte final grubunda 2.Lig vizesi arayan Osmancık Belediye, ilk maçında Kırşehir Belediye’yi 3-1 yenerek iyi bir başlangıç yaparken, ikinci maçında da Amasya Şehzadeleri 3-0’la geçti.

Osmancık Belediye, gruptaki son maçında Karabük Gençlikspor’la 2.lige yükselme maçında karşılaştı.

Oldukça çekişmeli geçen ve adeta nefeslerin kesildiği maçta ilk seti 25-27, ikinci seti ise 25-23 kaybederek 2-0 geriye düşen Osmancık Belediyespor, sonrasında muhteşem bir geri dönüşe imza attı.

Üçüncü seti 25-23 alarak farkı bire indiren Osmancık Belediyespor, dördüncü seti de 25-21 kazanıp durumu 2-2’ye geçirdi ve maçı final setine taşıdı.

Final setinde rakibini sahadan silen Osmancık Belediye 15-5 kazanarak sahadan 3-2 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından Osmancık Belediye 2.lige yükseldi.

Osmancık Belediyespor’un filedeki bu tarihi başarısı Çorum ve Osmancık’ta büyük bir sevinçle karşılandı.

HAKEMLER: Yıldıray Turan, Mustafa Yücel.

OSMANCIK BELEDİYESPOR: Bengisu, Nisa, İlayda, Yaren, Neriman, Gülsüm, Nuriye, Aleyna, Gizem, Hayat, Nurseda, Sevgi.

KARABÜK GENÇLİKSPOR: Seda, Betül, Dilek, İlayda, Beray, Dilan, Tuana, Derya, Hatice, Ayten, Tuba, Fatma Nur.

1.SET: 25-27 (Karabük Gençlikspor), 2.SET: 23-25 (Karabük Gençlikspor), 3.SET: 25-23 (Osmancık Belediyespor), 4.SET: 25-21 (Osmancık Belediyespor), 5.SET: 15-5 (Osmancık Belediyespor)