Cumhuriyet Halk Partisi Osmancık İlçe Başkanı Sadık Eker, Afrin şehitleri için başlatılan yardım kampanyasının siyasi şova dönüştürüldüğünü ileri sürdü.

CHP İlçe Başkanı Sadık Eker, Afrin Operasyonu´na destek olmak amacıyla Osmancık´ta başlatılan pirinç kampanyasının sosyal medya ve anons yolu ile Osmancık Belediyesi tarafından başlatılmış gibi gösterilip siyasi şova dönüştüğünü ifade ederek, belediyeye çeşitli sorular yönelterek açıklama yapılmasını istedi.

Eker yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bir süre önce Osmancık Belediyesi´nce önemli bir kampanyaya imza atılmış ve Afrin operasyonu için ilçemizden pirinç toplanmıştır. Bu kampanya internet sitesinden ve belediye hoparlörlerinden de anons edilmiştir. Bu güzel kampanyayı yürekten destekleyerek pirinç toplama yerine gittiğimizde, belediyemizin personelinin bu işlerle ilgilendiğini gördük ve çok mutlu olduk. Ancak toplama alanına gittiğimizde belediye logosunun yanında bir de AKP logosu vardı. Şaşırdık. Anonslarda ve internet sitelerinde siyasi parti adı geçmiyordu. Zaten böyle önemli ve milli duyguların siyasete alet edilmesi de siyasi olarak ahlak dışı değerlendirilmeliydi. Daha sonra toplanan pirinçlerin gönderilmesinde ise tam bir siyasi şov yapılması bizleri daha da çok üzmüştür.

-Bu kampanyayı belediyemiz mi organize etmiştir yoksa AKP ile ortak bir organizasyon mudur?

-AKP ile ortak bir organizasyon ise AKP bu organizasyona ne gibi katkı sağlamıştır? (Personel desteği ve kampanya duyuruları belediyemizce yapılmıştır. Peki, AKP ilçe teşkilatı ne gibi bir katkı sunmuştur?)

-Ortak bir organizasyon ise neden internet sitesinde ve anonslarda belirtilmemiştir?

-Belediyemiz böyle milli ve önemli meseleleri AKP ilçe teşkilatı ile ortak olarak organize etmiş ise diğer siyasi partileri de bu işe katması gerekmez miydi? Belediye sadece AKP´lilerin belediyesi midir?

Bütün bu hassasiyetimizi olayın önemi ve hepimiz için milli bir mesele olmasından ötürü kampanyaya zarar vermemek adına kampanya bitiş tarihinden sonra açıklıyoruz. Bu konulara açıklık getirilmez ise belediyemiz milli konulara siyasi ranta çevirmeye alet etmek gibi bir durum ile karşı karşıya kalacaktır. Umarız siyasi polemik yapmadan Osmancık halkını da bilgilendirerek gerekli açıklamalar belediyemizce yapılır. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”

​​​​​​​