Osmancık Akören Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Gençlik Kolları, İstanbul’da üniversite okuyan ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için çalıştay düzenledi.

Kahvaltı ile başlayan programa Akörenli 45 öğrenci katıldı. İki oturum halinde yapılan toplantının birinci oturumunda öğrenciler sırayla kendini tanıttı ve okudukları bölümler hakkında bilgi verdiler, eğitimde gördükleri öncelikli sorunları dile getirdiler.

İkinci oturumda ise üniversiteye hazırlanan öğrencilerin hazırlık durumları değerlendirildi, yapacakları tercihler hakkında bilgiler verildi.

Programa onur konuğu olarak katılan Prof. Dr. Halil Kalabalık, üniversiteye devam eden ve hazırlıkta olan öğrencilerin sorularını cevaplandırarak öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu. Kalabalık, dile getirilen sorunlara ilişkin çözüm önerileri sundu ve ortaklaşa yapılabilecek projeleri konuştu.

Program hakkında açıklama yapan Dernek Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yazıcı, "Öncelikle bu programın hazırlanmasında büyük katkısı olan dernek eski başkanımız Ünal Kalabalık’a, programa katılarak bizleri onurlandıran değerli büyüğümüz Prof. Dr. Halil Kalabalık’a, değerli eşleri eğitimci Seyhan Kalabalık'a, Kazım Kalabalık’a, Dernek Başkanımız Hasan Yalçın ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.

Dernek ve üniversite gençliği işbirliği halinde bundan böyle belirli aralıklarla bu türden etkinlikler yapacağız, ortak projeler geliştirileceğiz, öğrencilerimizin sorunlarını birlikte çözüme kavuşturacağız, eğitime katkı sunacağız. Bu tanımdan yola çıkarak böyle bir çalıştay düzenledik. Programa maddi manevi katkı sunan İnşaat Mühendisi Sayın Orhan Aydın, Ünal Kalabalık, Şerif Bıyıklı, Murat Kalabalık, Mustafa Sarıkaya ve değerli eşlerine ve katılan bütün öğrencilere teşekkür ederim" diye konuştu.