Saadet Partisi Osmancık İlçe Başkanı Halil İbrahim İnoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin önce ahlak ve maneviyatın hakim olması, vicdanlara manevi değerlerin yerleşmesi gerektiğini belirtti.

SP Osmancık İlçe Başkanı Halil İbrahim İnoğlu, "toplumun temeli aile, ailenin temeli ise kadındır. Kadının şiddet ve ayrımcılığa maruz kaldığı bir toplumun sağlıklı gelişmesi mümkün değildir" dedi.

İnoğlu mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bizim inancımız; cenneti dahi anaların ayakları altına sererek kadına en büyük değeri vermiştir. Saadet Partisi olarak kadına yönelik her türlü baskı, şiddet ve ayrımcılığa karşıyız. Elbette kadına yönelik şiddeti engelleyici tedbirler alınmalıdır. Ancak yaşadığımız süreç göstermiştir ki, ne kadar kanun değiştirirseniz değiştirin, şiddet azalmak yerine artmaktadır. Bu yüzden biz diyoruz ki; asıl olan kanunları değil, zihniyetleri değiştirmektir. Bunun yolu da önce ahlak ve maneviyat diyerek vicdanlara manevi değerleri yerleştirmektir. Toplumun temeli aile, ailenin temeli ise kadındır. Kadının şiddet ve ayrımcılığa maruz kaldığı bir toplumun sağlıklı gelişmesi mümkün değildir. Saadet Partisi, kadın erkek ayırımı yapmayan, kadınımıza saygınlık kazandıran ve aileyi yücelten bir Türkiye´nin teminatıdır. Bu duygularla, tüm hanım kardeşlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum." ifadelerini kullandı.