8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Sadık Eker, "Bizlere düşen de Ulu Önder Atatürk’ün göstermiş olduğu bu çağdaş medeniyet ilkeleri ışığında kadınlarımıza gereken önemi ve sosyal, iktisadi ve siyasi alanda gerekli değeri vererek eşit hak ve özgürlüklere sahip bireyler haline getirmek böylece toplumumuzu ileri taşımaktır" dedi.
CHP İlçe Başkanı Eker, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Ey kahraman Türk kadını: Sen, yerde sürünmeye değil omuzlar üstünde yükselmeye layıksın. (Mustafa Kemal Atatürk)
Takvimler 8 Mart 1857’yi gösterdiğinde daha iyi koşullarda çalışmak, 10 saatlik iş günü, eşit işe eşit ücret sloganıyla başlayıp 120 kadının ölmesiyle sonuçlanan grevin ardından 1911 yılında New York'ta Triangle Gömlek Fabrikası'ndaki yangında yanarak ölen 146 kişiden 129 kadındı. Bu kadınlardan da 48’i sendika üyesi idi.
Danimarka’nın Kopenhag kentinde Clara Zetkin adındaki kadın 8 Mart’ı Dünya Kadınlar Günü olarak kutlamayı önerdi. Önerinin kabul edilmesiyle 17 farklı ülkede kutlamalar yapıldı. Ülkemizde ise 1921 yılından itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Dünyada ise BM, 16 Aralık 1977 tarihinde aldığı bir kararla 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak anılmasını kabul etti. Ülkemizde zaman zaman kesintiye uğrasa da bugüne kadar kutlamalar devam etmiştir.
Ana teması çalışma hayatı ve cinsiyet eşitliği olan kadınlar günü, tüm kadınlarımıza kutlu olsun. Doğumdan ölüme kadar hayatın her alanında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutlarım.”