İYİ Parti Osmancık İlçe Başkanı Sefer Mustafa Boyacı adına sosyal medya üzerinden sahte hesap açıldığı, böylelikle partiyi yıpratma politikası izlendiği ileri sürüldü.

İYİ Partililerin tepkisini toplayan olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, beraberinde Osmancık İlçe Başkanı Sefer Mustafa Boyacı ve Belediye Başkan Adayı Mahmut Özhan Arslan ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek sosyal medya üzerinden açılan sahte hesaplarla ilgili bir açıklama yaptı.

İYİ Parti Osmancık İlçe Başkanı Sefer Mustafa Boyacı adına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sosyal medya hesabı açıldığını ve bu hesap üzerinden İYİ Parti hakkında karalama ve yıpratma politikası güdüldüğünü bildiren Özsaçmacı, olay fark edilince sahte hesabın kapatıldığını söyledi. Bunun üzerine İYİ Parti yöneticilerinin bu şahısın bulunulması ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını bildiren Özsaçmacı, "Partimizin imajını zedeleyici aslı astarı olmayan paylaşımlar hiçbir zaman bizi doğru yolumuzdan döndüremez" dedi.

Özsaçmacı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bildiğiniz üzere mahalli idareleri seçimleriyle alakalı seçim çalışmalarımız ve kampanyalarımız Çorum il merkezi ve ilçelerinde devam ediyor. Bu çalışmalarımız esnasında kendilerini hasım hane olarak bizimle karşı karşıya getirmek için çeşitli sebep ve bahanelerle seçim kampanyalarımızı ve kendilerini bir üstte çıkartmak için diğer siyasi partililer ve siyasi rakipler olarak değerlendirdiğimiz ama onlar hasım olarak değerlendirdiği çeşitli iftira ve ayak oyunu ile meydana gelmekteydi. Bugün Osmancık’ta da bunlardan birisini yaşıyoruz. Kıymetli İlçe Başkanımızın sosyal medya hesabı, kendi adına olan hesabı haricinde sahte bir hesap oluşturmak suretiyle kamuoyunda ve sosyal medyada bir algı oluşturulmaya çalışıldığı görülüyor. Yapılan siyasi oyunun da kendilerine cumhur ittifakı diye tabir eden bizlerin onlara cukka ittifakı dediğimiz AK Parti ve MHP kanalından ve onların mensupları tarafından yapıldığı kanaati vasıf olmaktadır. Bu vesile ile İlçe Başkanımız ile savcılığa aynı zamanda suç duyurusunda bulunduk. Bununla alakalı da siz kamuoyunu bilgilendirecek gerekli bilgileri de sizlerle paylaşmayı uygun gördük."