AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya Osmancık’ta devam eden yatırımları yerinde inceledi.

DSİ 5. Bölge Müdürü Dr. Murat Alp, İnşaat Proje Şube Müdürü Gökhan Tolga Diri, DSİ Çorum Şube Müdürü Murat Şerbetçi, Kontrol Mühendisi Cuma Özler, yüklenici firma İnelsan İnşaat AŞ yöneticisi Önder Çiftçi’nin de hazır bulunduğu incelemelerde Milletvekili Kaya, yatırımlar hakkında ayrıntılı bir bilgi aldı.

İlçeye yapılan yatırımlarla ilgili konuşan Milletvekili Kaya, “Bir yıldır yapımı durmuş olan Irmak ıslah projesinin Bakanlıkla, Genel Müdürler ve müteahhitler ile bir araya gelerek yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Irmak ıslah projesinin tekrar başlamasına ve bir yıl içerisinde bitirilip halkımızın hizmetine sunulmasını planlıyoruz. Osmancık Dereboğazı Barajının inşaatı 28.04.2015 tarihinde başlamış olup, tüm imalatlar yapılarak 21.08.2018 tarihinde tamamlanmıştır. 15 Milyon TL maliyeti olan barajın yüksekliği 47 metredir. Osmancık ilçe merkezine yılda 2,71 milyon m3 içme suyu temin edecektir. Bunun yanı sıra Toplam 40 Milyon TL tutarındaki 15 km uzunluğundaki içme suyu isale hattı ve günlük arıtma kapasitesi 12000 m3 olan arıtma tesisi inşaatları da yatırım programına teklif edilmiş olup, inşaat ihaleleri yapılabilecektir” dedi.

45.923.500 TL’lik ırmak ıslah projesi hakkında da bilgiler veren Kaya, “Obruk Barajı Mansap Düzenlemesi ve Kızılırmak Osmancık Geçişi 1. Kısım işinin ihalesi 16.06.2015 tarihinde yapılmış olup, 45.923.500 TL bedel ile sözleşme imzalanarak 27.10.2015 tarihinde işe başlanmıştır. İş kapsamında derin zemin karıştırma metoduyla 7700 m kazık imalatı, beton kaplama kanal imalatı, korkuluk imalatı ve çelik yaya köprü imalatı yapılmış ve kamulaştırma alanı içerisinde kalan binalar kaldırılarak %81 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Kanal imalatı ve Irmak içi temizliği devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Kaya, Çorum ve Osmancık için elinden geldiği kadar çalışmalara hız vererek, yerinde incelemeler yaparak daha yaşanılır ve örnek gösterilen bir şehir haline getireceklerinin altını çizdi.