Ak Parti Çorum Milletvekili Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğin dün Resmi Gazetede yayınlandığını açıkladı.

Ceylan, bu tebliğ ile beraber, kırsal alanda yatırım yapmak isteyen yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği verileceğini, tarıma dayalı sanayinin gelişmesine katkı sağlanacağını bildirdi.

Ceylan, hangi yatırımların destekleneceği konusunda bilgiler vererek, "Tüm yatırımcılarımızı, söz konusu programa başvurarak kırsal alana yatırım yapmaya davet ediyorum" dedi.

Milletvekili Ceylan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Bu tebliğin amacının doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulması hedeflenmektedir.

Bu hedeflere ulaşabilmek için; kadın ve genç girişimciler öncelikli olarak kırsal alanda tarıma dayalı yatırımlar desteklenecek olup,

Yatırımcılar ilimizde;

a) Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

b) 20 baş hayvan kesim kapasiteli mezbaha,

c) Soğuk hava deposu,

ç) Çelik silo,

d) Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

e) Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera,

f) Yenilenebilir enerji üretim tesisleri,

g) Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları,

konuların da yeni tesis, kapasite artırımı ve teknoloji yenileme ve tamamlama projeleri uygulayabileceklerdir.

Söz konusu Tebliğ kapsamında yapılacak başvurular, "www.tarim.gov.tr" internet adresinden bugünden itibaren 90 gün süreyle devam edecek ve 11 Aralık 2017 tarihi itibariyle sona erecektir.

Bu tebliğ ile beraber, kırsal alanda yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımıza yüzde 50 hibe desteği verilecek, tarıma dayalı sanayinin gelişmesine katkı sağlanacaktır.

Tüm yatırımcılarımızı, söz konusu programa başvurarak kırsal alana yatırım yapmaya davet ediyorum."