Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, aldığı geçici disiplin cezasını tamamlayarak AK Parti’deki çalışmalarına yeniden başladı.

Geçtiğimiz yıl, AK Parti Genel Merkezi tarafından 1 yıl süreyle geçici ihraç kararı verilen ve bu nedenle de parti toplantılarına katılamayan İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya'nın 30 Kasım 2017 tarihi itibariyle geçici ihraç kararı sona erdi.

Kaya, bugün AK Parti İl Binası'nda İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ başkanlığında yapılan İl Genel Meclisi Grup Toplantısına katıldı. Kaya daha sonra İl Genel Meclisi Toplantısını yönetti.

İl Genel Meclisi Grup Toplantısında konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Başkanı Mehmet Karadağ, Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ile bir görüşme yaptıklarını, Erol Kaya'nın İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya'nın geçici ihraç sürecini tamamladığını ve artık parti çalışmalarına katılabileceğini bildirdiğini duyurdu. Karadağ, "Halil İbrahim Kaya'nın artık parti çalışmalarına katılabileceği tarafımıza bildirildi. Kaya, zaten hiçbir zaman AK Parti'den ve Recep Tayyip Erdoğan'dan fikir olarak ayrılmadı. Sadece geçici bir ihraç cezası almıştı, onu da tamamladı. Bu durumu 'geçici bir arıza' olarak değerlendiriyorum" dedi.

Halil İbrahim Kaya'ya "aramıza tekrar hoş geldin" diyen Karadağ, yeni sürecin hayırlı olmasını diledi.