AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, bugün düzenlediği basın toplantısı ile İl başkanlığı görevinden istifa etti.

Parti binasında düzenlenen toplantıya AK Parti Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilatları ve çok sayıda partili katıldı.

REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRDIK

Toplantıda konuşan Karadağ, göreve geldiği günden buğuna kadar teşkilatlarla tam bir ahenk içinde güzel çalışmalara imza attıklarını dile getirerek, “2 defa Cumhurbaşkanımızı ağırladık. 1 defa Başbakanımızı ağırladık. Kongreler dahil 60’ın üzerinde seçimlerle birlikte önemli organizasyon yaptık. 16 Nisan referandumunda, 24 Haziran Milletvekilliği seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde rekor üstüne rekor kırdık. Bunlar teşkilatlarda görev alan tüm kardeşlerimin tüm Çorumlu hemşehrilerimizin zaferidir”dedi.

Başkanlığı döneminde FETÖ soruşturmalarının yoğun olduğu dönemleri yaşadıklarını da anlatan Karadağ, “Bir yandan teşkilat çalışmaları, bir taraftan seçim çalışmalarımız gece yarılarına kadar sürdü. Partiden çıktıktan sonra da çoğu zaman devletimizin ilgili kurumlarıyla sabaha kadar çalışmalar yaptık. FETÖ belasını devletimizin ve milletimizin başından atmak için azami gayret gösterdik” şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLAYIM DİYE KOŞTURMADIM

Konuşmasının devamında Belediye Başkanlığı aday süreci ile ilgilide açıklamalarda bulunan Karadağ,

“Hiçbir zaman, yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı için ne Mecliste, ne Genel Merkezimizde hiçbir siyasi kulis içinde bulunmadım. Adaylık sürecinde ismimiz geçmişti.

BUNLARI ALLAHA HAVALE EDİYORUM

Bu süreçte toplum tarafından siyasi kumpas, ya da şantaj denebilecek bir süreçle karşı karşıya kaldım. Bunları Allaha havale ediyorum, hakkımı helal etmiyorum.

TEK AMAÇLARI AK PARTİ’Yİ ÇORUM’DA BAŞARISIZ YAPMAK

Şahsımız üzerinden yerelde AK Parti’nin başarısız olması için çalışan bir ekip var. Şimdi ise başka isimler üzerinden aynı oyun devam ettirilmeye çalışıldı. Buna alet olan AK Partiliyim diyenler varsa derhal bu düşünceyi terk etmelidir. Bu süreçle ilgili Savcılığa suç duyurusunda bulunduk.

2 DEFA SÖZLÜ OLARAK 1 DEFA DA YAZILI OLARAK İSTİFA ETMEK İSTEDİM

Bu süreçte sayın teşkilat başkanımız nezdinde genel merkezimizde 2 defa sözlü olarak 1 defa da yazılı olarak il başkanı kimliği altında götürülmemesi, baskı unsuru olarak görülmemesi, partimizin zarar görmemesi için il başkanlığında bulunmayı etik bulmadığımı ifade ettim.

Yazılı olarak da 1 hafta önce istifamı sundum. Bugün itibariyle istifa dilekçemi işleme koyan Teşkilat Başkanımıza, Başkan yardımcımıza, hassaten ve özellikle her konuda bize desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

DOĞUM YERİMİ BİLE KULLANDILAR

Çorumlu olmadığından dolayı spekülasyonlar ürettiklerini anlatan Karadağ, “Gümüşhacıköy’de doğdum, ama 40 yıldır Çorum’da yaşıyorum. Ailemiz, evimiz burda. Ölünceye kadar da burada yaşamaya devam edeceğiz. Zaman zaman bunun üzerinden de dedikodular üretmeye çalışan arızalı tipler çıkmıştır” şeklinde konuştu.

ANLINI KARIŞLARIM

AK Parti İl Başkanlığını bıraktığını ama bundan sonra da AK Parti’nin bir neferi olarak, zaferden zafere koşması için elinden ne geliyorsa yapmaya gayret göstereceğini vurgulayan Karadağ, “Hiçbir zaman çete oluşumuna izin vermedim, içinde de olmadım. Belden aşağı siyasetin içinde olmadım. Bunu söyleyenler olursa alnını karışlarım. Mert oldum, net oldum, dürüst oldum. Yol arkadaşlarımı hiçbir zaman satmadım” dedi.

CÜBBEMİ GİYEREK FETÖ VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE EDECEĞİM

Bundan sonraki hayatında bir aile babası ve avukat olarak yaşamına devam ettireceğini kaydeden Karadağ, “Bundan sonra cübbemi giyerek FETÖ davasıyla ilgili, yolsuzluklarla ilgili, AK Parti’nin hassas olduğu konularla ilgili bir birey olarak mücadeleye devam edeceğim” şeklinde konuştu.

FATİH ÖZCAN'A DESTEK SÖZÜ

Karadağ, konuşmasının sonunda Yeni Çorumspor Kulüp Başkanı Fatih Özcan’a destek verdiğini açıklayarak, Fatih Özcan’ın başarılı bire kulüp başkanı olduğunu söyledi.

Fatih Özcan’a sonuna kadar destek vermeye devam edeceğini vurgulayan Karadağ, “Mert duruşunu da sonuna kadar götüreceğine inanıyorum. Niyetim 18 Ocak’ta genel kurula katılıp desteğimi açıklamaktı. Mademki bugün istifa ediyorum, İl Başkanı koltuğundan kalkmadan önce sözümü yerine getirmek istedim. Ona oynanacak oyunların karşısında her zaman durmaya varım, hazırım. Bu tür oyunlar içinde olanların hangi partilerle flört ettiğini gayet iyi biliyoruz.”

Karadağ konuşmasının sonunda toplantıya katılanlardan helallik istedi.