AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Hakkı Güngör, kadınların ülkemizin umudu, geleceğimizin aydınlık güneşi olduğunu söyledi.

AK Parti Osmancık İlçe Kadın Kollarının 5. Olağan Kongresine katılan Hakkı Güngör, burada yaptığı konuşmada, bir ailenin temelini oluşturan kadınların, bir toplumun, bir milletin, bir medeniyetin de temel taşı olduğunu bildirdi.

AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Hakkı Güngör konuşmasında şöyle dedi:

“Tarih boyunca tüm medeniyetlerin oluşmasında kadınlar büyük role sahiptir. Özellikle muassır medeniyetlerin başarısının arkasında kadına verdikleri önem vardır.

Bizim tarihimizde, bizim kültürümüzde ise kadının yeri tüm medeniyetlerden başka, tüm medeniyetlerden üstündür.

Çünkü tarih boyunca Türk kadını obasını kuran, vatanını ön safta savunan olmuştur.

Yakın tarihimizde Kurtuluş Mücadelesinde Kara Fatmalar, Nene Hatunlar, Şerife Bacılar bu güzel vatanı bize bırakmıştır.

Yine Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda Türk Kadınına Avrupa’da ve dünyada ilk seçme ve seçilme hakkını veren bizim medeniyetimiz olmuştur.

Ancak ne yazık ki ileriki siyasi süreçlerde Türk kadının tarihi önemi görmezden gelinmiş, başörtüsüne kısıtlama getirilmiş, eğitim hakkından mahrum edilmiş, şanlı tarihimize damga vuran Türk Kadınının hakları ihlal edilmiştir.

Ak Partinin kurulması ile birlikte ilk adımlar; Türkiye’ye, Türk insanına, Türk kadınına yakışmayan bu ayrımcılığı ortadan kaldırmak için mücadele etmek olmuştur.

Nihayetinde Ak Parti ile birlikte başörtüsü engeli kaldırılmış, bacılarımızın, hanım kardeşlerimizin üniversite eğitiminin önündeki engeller tarihe karışmıştır.

Yalnızca Kadın haklarını iyileştirmek, kadınlara eşitlik sağlamakla yetinilmemiş, referandum ile kadınlara pozitif ayrımcılık sağlanmış ve kadın hakları anayasal güvence altına alınmıştır.

Geçmişte medeniyetimizin temelini oluşturan annelerimiz gibi geleceğin mimarı da sizler olacaksınız. Bu günün Nene Hatunları, Şerife Bacıları sizlersiniz.

Ülkemizin umudu, geleceğimizin aydınlık güneşi sizlersiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle İlçe Kadın Kolları Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm hanım kardeşlerimi kutluyorum”