İYİ Parti Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Şenol Bal ve Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Osmancık İYİ Parti Teşkilatı ile istişare toplantısı düzenledi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi Osmancık'ta coşkulu bir kalabalıkla seçim startını veren İYİ Parti Teşkilatı, adaylarını belirlemek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Genel Başkan Yardımcısı Şenol Bal, İYİ Parti İlçe Yönetimi ve parti üyeleri ile toplantı yaparak 2019 Yerel Seçimleri ile ilgili yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi alarak yerel seçimlerdeki hedefleri ve ülke genelindeki çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Bal, çarşı esnafını da ziyaret ederek esnafla sohbet etti, sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerinin neler olabileceği ile ilgili bilgiler verdi. Bal, partisi için yerel seçimlerde Osmancık esnafından destek beklediğini söyledi.

Şenol Bal, esnaf ziyaretinden sonra basın toplantısı düzenleyerek "Cesurlar Hareketinin gönüllüleri" diye nitelendirdiği İyi Partililere ve basına açıklama yaptı. Türkiye gündemi ve yerel seçimlerle ilgili açıklama yapan Bal, İYİ Parti'nin Türkiye’nin geleceği için tek ümit olduğunu bildirerek, yerel seçimlerdeki başarılı sonuçların Türkiye genelinde etkili olacağını söyledi.

Bal, Türkiye'de mevcut hükümetle bir nesil geçtiğini ve eğitim seviyesinin içler acısı bir durumda olduğunu, işsizlik konusunda gün geçtikçe daha kötüye gittiğini belirtti.

Ülkede üretim yapılan değerlerin satılarak inşaata, betona gömüldüğünü, üretime aktarılmadığını, bir ülkede üretim olmadığı müddetçe ekonominin ayağa kalmasının mümkün olmadığını, faizlerin önüne geçilemeyeceğini ve enflasyonla mücadele edilemeyeceğini ifade eden Bal, "ülke halkı ekonomik sıkıntılarla mücadele etmeye çalışırken ülkeyi yönetenler şatafatlı hayatlarına devam etmektedir. Sarayın mukimi kendi maaşını %26 artırarak halkın yaşadığı darboğazı görmezden gelmektedir" dedi.

"Çiftçinin yoksullaştırıldığı, sanayicinin önünün kesildiği bir dönemde halka çözüm sunmak yerine iktidar partisi ve küçük ortağı, İyi Parti'nin hiç yanaşmayacağı korkunç iftiraların alçakça oyunların yapıldığını da görüyoruz" diyen Bal, bu kirli oyunların İyi Parti'nin çalışmalarını engelleyemeyeceğini ifade etti.

Bal, cesaretin esareti yeneceğini ifade ederek, "inşallah İyi Parti esareti yenecektir. Osmancık'ta çıkaracağımız aday etrafında kenetleşerek gerekirse kapı kapı gezerek başarıya ulaşacağız" şeklinde konuştu.

Şenol Bal, Osmancık ziyaretinin sonunda Koyunbaba Türbesini ziyaret ederek dua etti ve Osmancık’ın böyle bir manevi dinamiğe sahip olmasının büyük ayrıcalık olduğunu belirtti.