31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Yerel Seçimlerine birkaç gün kala siyasi partiler ve adaylar hazırlıklarını tamamlamak üzere.

Osmancık'ta belediye başkanlığı için 6 aday yarışacak. İl genel meclis üyeleri, belediye meclisi, mahalle ve köy muhtarlarının da seçileceği yerel seçimler için heyecan dorukta.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, Çorum merkezde kurulacak 540 sandıkta 180 bin 192 seçmen oy kullanacak. Bir önceki seçimlere göre, Çorum genelindeki seçmen sayısının 6 bin 544 kişi arttığı görüldü.

Osmancık'ta ise 33 bin 313 seçmen oy kullanacak.

6 BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YARIŞACAK

Osmancık'ta belediye başkanlığı için 6 aday yarışacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Recep Cıplak, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Ahmet Gelgör, İYİ Parti'den Mahmut Özhan Arslan, Saadet Partisi'nden (SP) Alaattin Uğur, Bağımsız Türkiye Partisi'nden (BTP) Abdullah Şahin ve Vatan Partisi'nden Azra Kınacı, belediye başkanı seçilebilmek için yarışacak.

Seçimlerin demokrasi havasında geçmesini, hangi aday kazanırsa kazansın seçimlerin birlik ve beraberliğin pekişmesine, kardeşliğin, dostluğun güçlenmesine vesile olmasını diliyoruz.

Kazanan Türkiye olsun, kazanan Çorum olsun, kazanan Osmancık olsun, kazanan demokrasi olsun.