AK Parti Çorum Milletvekili ve İçişleri Komisyon Üyesi Avukat Oğuzhan Kaya, Volkswagen’in Türkiye’ye yapacağı fabrikanın Çorum’a kurulması için kamuoyunda oluşan beklentiyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletti.

Milletvekili Kaya; Ak Parti Teşkilat Başkanı İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir ve Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede Volkswagen’in Türkiye’ye kurmayı planladığı otomobil fabrikası ile ilgili bilgi veren Kaya, bu yatırımın Çorum’a yapılması yönünde kamuoyunda büyük bir beklenti oluştuğunu belirterek, Çorum halkı adına destek istedi.

Milletvekili Kaya’nın Cumhurbaşkanı ile yapmış olduğu bu görüşme ile Çorum halkının otomotiv sektörüne yönelik talebi ilk kez devletin zirvesine iletilmiş oldu.

Milletvekili Kaya daha önce yapmış olduğu açıklamada Volkswagen’in Türkiye’ye kurmayı planladığı otomobil fabrikasının Çorum’a kazandırılması için her türlü desteğe hazır olduğunu ifade etmişti.