AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un girişimleri sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde düzenlenecek olan Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu yarın (28 Eylül Perşembe) başlayacak.

Çorum’un tanıtımı için sempozyumun önemine vurgu yapan Milletvekili Ceritoğlu Kurt “Yaptığımız görüşmeler neticesinde 28 Eylül günü Çorum’da bir ilki gerçekleştireceğiz. Bu zamana kadar İlimizde yapılan programlar arasında devlet erkanı tarafından en fazla ilgi gösterilen bir etkinlik gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ı yaptığı ısrarlar sonucunda sempozyuma katılmaya ikna ettiğini belirten Ceritoğlu Kurt, Perşembe günü Başbakanın yanı sıra, Başbakan Yardımcıları, Bakanlar ve Genel Başkan Yardımcıları başta olmak üzere bir çok önemli ismin Çorum’da olacağını ifade etti.

Yarının barış ve kardeşlik şehri olan Çorum için büyük gün olduğunun altını çizen Ceritoğlu Kurt, Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu nedeniyle Perşembe gününün Çorum’da en fazla devlet erkanının bir arada ağırlanacağı gün olacağını kaydetti.

Çorum’un bir barış kenti olduğunu tüm dünyaya duyurmak açısından sempozyumun önemli olduğunu hatırlatan Ceritoğlu Kurt, “Dünya hala kadın-erkek eşitliğini, barışı, demokrasiyi konuşurken yüzlerce yıl önce bunların Çorum topraklarında yapılan Hitit ve Mısır devletleri arasında imzalanan ilk yazılı Kadeş Barış anlaşması ile gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

Çorum halkını sempozyuma davet eden Ceritoğlu Kurt, "Barış şehrinin insanları olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan şu günlerde kardeşlik içerisinde sempozyumumuzu gerçekleştireceğiz. İnsanlık tarihinde bir ilk olan ve İlimiz topraklarında yapılmış olan Kades ve Barış anlaşmasının iyi analiz edilmesi için Çorum halkını yapılacak olan etkinliklere bekliyoruz" ifadelerini kullandı.