CHP Çorum İl Başkanı Hasan Suvacı, “Çorum'un artık kendi havaalanına kavuşması gerektiğine, bunu çoktan hak ettiğine inanıyoruz” dedi.

Kentin gündeminde olan havaalanı isteğinin yeni bir istek olmadığını dile getiren Hasan Suvacı, Çorumlunun 30 yıldır sesini ülkeyi yönetenlere duyurmaya çalıştığını ifade etti.

CHP Çorum İl Başkanlığı tarafından ilçe başkanları toplantısı düzenlendi.

CHP İl Binasında düzenlenen toplantıya CHP Osmancık İlçe Başkanı Sadık Eker de katıldı.

Çorum’da havaalanın 1993-94 yıllarında Köy Hizmetleri ve DSİ'nin iş makinalarıyla hafriyat ve dolgu işlerine başlanıldığını ve 1996’da ihale edilerek müteahhit tarafından %25'ine yakınının yapıldığını anımsatan Suvacı, “Ben o yıllarda Bağ-Kur İl Müdürü olarak havaalanı yapılması heyecanını Çorumlu hemşehrilerimle birlikte yaşamıştım. Nedendir bilinmez bu havaalanı inşaatı programdan çıkarılarak inşaat yarıda bırakılmıştır. O kadar yapılan masraf toprağa gömülmüştür” dedi.

Sonrasında Çorum halkına Merzifon Askeri Havaalanı'nın sivil hava trafiğine açılması gibi geçici bir çözüm önerisi sunulduğunu kaydeden Suvacı, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Çorum halkı, sanayicileri, ticaret ve işadamları ekonomik büyüme, turizmde büyük bir potansiyel oluşturma açısından mutlak ihtiyaç olan bu öneriye katılmış, "Çorum" adının da yazılmasını istemişti. O bile Çorumlulara çok görüldü.

Bugün filo yoğunluğu artan askeri ihtiyaçlar için sivil uçuşlara kapanabilecek bir havaalanı alternatif olarak dayatılmaktadır.

‘KALKINMA İÇİN HAVAALANINA MUTLAK İHTİYAŞ VAR’

Çorum, sanayileşme hızını kaybetmektedir. Dünyanın en büyük tarihi zenginliklerinden birisine sahip ilimiz, ekonomide ve turizmde büyük bir sıçrama yapabilmesi ve kalkınması için havaalanına mutlak ihtiyaç duymaktadır. Ve Çorumlunun girişimciliği ile sanayisi ile tüm çalışanlarıyla hak ettiği doğal bir istektir.

Çorum sanayicileri özverili çalışmaları ve oluşturdukları üretimle Türkiye'mize bir katma değer sağlamaktadır. Sanayisi olmayan, nüfusça daha küçük illere havaalanı yapılırken, Çorum'a israf olarak görülmesi, üvey evlat muamelesi gördüğümüz kanısını oluşturmaktadır.

‘İKTİDAR KANADI ÇORUMLULARLA ALAY EDİYOR’

Sayın Başbakanımız Çorum'a geldiklerinde sivillerin yapacağı çalışmalara hemen izin vereceğini ve her türlü yardımı yapacağını belirtmiştir.

Şimdi Çorumlu kendi havaalanını kendisi yapmak için, Sayın Başbakanımızın sözünden de güç alarak yarım kalan Çorum havaalanı inşaatının tamamlanması için harekete geçmiştir.

Yerel yöneticiler, esnaf, sanayici ve işadamları, Çorum halkı kendi arasında iş bölümüne bile başlayarak, işin kotarılacağı kanaatine varmıştır.

Ancak, Çorum bu heyecanı yaşarken iktidar kanadından bu işe karşı çıkılması hatta halkıyla alay edercesine ifadeler kullanılması hayal kırıklığı yaratmıştır. Bu bir yana, kamuoyunda tartışılmasını dahi istemiyorlar, çok görüyorlar.

CHP olarak biz, Çorum'u havaalanına kavuşturmak için çaba harcayanların gerekçelerinin, şimdilik kaydıyla da olsa ihtiyaç olmadığını savunanlara göre çok daha güçlü olduğunu biliyoruz ve hiç tereddütsüz Çorum'un artık kendi havaalanına kavuşması gerektiğine, bunu çoktan hak ettiğine inanıyoruz.

‘CHP İKTİDARINDA ÇORUM TÜM YATIRIMLARI ALACAK’

Saygıdeğer Çorum kamuoyuna şunu da çok açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyoruz ki; AKP'nin yapmaktan kaçındığı "Çorum Havaalanı" CHP iktidarının öncelikli işlerinden biri olacak, en kısa zamanda tamamlanacaktır.

Ağır-aksak yürüyen Yüksek Hızlı Tren Projesi hızlandırılacaktır.

Girişimci ruha sahip Çorum CHP iktidarında yeni bir ekonomik mucizeyi gerçekleştirecektir.

Bütün gücümüzle halkımızın haklı taleplerinin hizmetkârı olacağız”