İl Özel İdare Sosyal Tesisler’inde gerçekleşen Merkez Köy Muhtarları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya köy yatırımları ile ilgili bilgi verdi.

Kaya, “Muhtarlar bulundukları bölgelerde devletin ve milletin temsilcileridir. Sizler her biriniz köyünüzde sözü geçen sevilen sayılan insanlarsınız ki o köylüler sizi muhtar seçti biz de köylerde muhatap olarak muhtarları esas alıyoruz. Cumhurbaşkanımızı bu güne kadar 47 defa muhtarlarla bir araya geldi. 'Muhtarları üzen beni üzer' diyerek Muhtarlarımıza verdiği önemi ifade etti. Muhtar demek köyde akan su, asfaltlanmış yol, elektrik demek yaşlının ihtiyaç sahibinin yanında olmak demektir. O yüzden hepinize tek tek teşekkür ediyorum.Biz hükümet olarak muhtarlarımıza maddi olarak da destek verdik. Önceden aldığınız maaş Bağkur ve sigorta primleri yatıramıyordu, şimdi sosyal sigorta primleri devlet tarafından karşılanıyor ve maaşları asgari ücret düzeyine getirildi. Muhtarlarımız yeniden itibar kazanmış durumda” dedi.

Milletvekili Oğuzhan Kaya, “Çorum'a onkoloji merkezi açıyoruz. Artık kanser hastalıklarını tanı ve tedavisi için başka illere gitmek zorunda kalmayacak. Ayrıca Çorum'a 20 milyon liralık bir yatırımla Diş Hastanesi kazandırıyoruz. Bu yatırımlarla Çorum sağlık alanında bölgenin yıldızı olacak. Halktan aldığımız destekle bu yatırımları sizlere kazandırmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.