Cumhuriyet Halk Partisi’nde belediye ve il genel meclis üyesi aday adaylığı başvuru süresi uzadı. 

CHP Çorum Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, belediye ve il genel meclis üyeliği aday adaylığı başvuru süresi 18.01.2019 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Yerel seçimler öncesi belediye başkan adayı olarak Özgür Kılıç’ın açıklandığı ve belediye meclisi ile il genel meclis üyeliklerinin belirleme çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Kalender, “Kısa süre sonra yapılacak değerlendirme ve belirlemeler sonrası belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği adaylarımızı açıklamış olacağız. Ayrıca bunun yanında seçimle ilgili propaganda çalışmalarımız da yoğun bir şekilde devam ediyor. Saha bilgilerini sürekli topluyoruz ve elde ettiğimiz bu bilgileri de detaylı bir şekilde inceliyoruz. Kısacası belli bir plan dahilinde 31 Mart'a hazırlanıyoruz ve inanıyoruz ki seçimde başarılı olacağız" dedi.

Aday adayı başvuru sürecinin de uzatıldığını beyan eden Kalender “Ayrıca bilindiği üzere belediye ve il genel meclis üyeliklerine başvuru süresinin bitmiştir ancak bu süre sonrasında müracaat yapmak isteyenlerden gelen yoğun talep nedeni ile, genel merkezimiz ve il örgütümüz ile görüşülerek belediye ve il genel meclis üyeliği aday adaylığı başvuru süresi 18.01.2019 tarihine kadar uzatılmıştır. Başvuru yapmak isteyenlerin Merkez İlçe Başkanlığımıza müracaat etmeleri gerekmektedir. “ şeklinde konuştu.

Yerel seçimlerde Çorum Belediyesi’ne talip olduklarını belirten Kalender, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şu an da yaptığımız çalışmalarda gördüğümüz üzere gerçekten Türkiye'nin içerisinde bulunduğu durum vatandaşımızı her anlamda ciddi bir sorunlar yumağı içerisinde bırakmıştır. Görülüyor ki bu yerel seçimde vatandaş içinde bulunduğu durumun tepkisini sandıkta da gösterecektir ve bir çok belediyeyi CHP'ye teslim edecektir. Kadınların sokakta rahat yürüdüğü, gençlerin ve çocukların mutlu olduğu yani insanların kaygıyla değil birlikte yaşamanın mutluluğu içerisinde olduğu yerel yönetim anlayışıyla hareket edeceğiz ve başta Çorum olmak üzere birçok belediyeyi de kazanacağız. Gençlerle, kadınlarla, Çorumlularla 31 Mart'a kadar hep birlikte çalışacağız. Oturmak yok, hep birlikte çalışacağız ve başaracağız. Biz daha iyisini, daha güzelini yapacağız. Biz bu yerel seçimde maskeyi takanların maskesini düşüreceğiz. Türk milletini kandıranları aldatanları ve algıyla bu ülkeyi yönetenleri halkımıza izah edeceğiz” 

Yayla Haber