Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Osmancık Belediye Başkan Adayı Ahmet Gelgör, “Belediye başka partiye geçerse hizmet gelmez” diyenlere itibar edilmesini isteyerek; "Biz hükümetin şalteriyiz. Biz ana sigortasıyız. Oğuzhan Kaya da sadece kendi partisinin değil hepimizin vekili olmalı. Çorum’un 4 vekiliyle de istişareli çalışacağız" dedi.

Mahalle toplantılarına devam eden MHP'li Gelgör, şimdi de Şenyurt ve Gürleyik mahallelerinde halka seslendi.

Her iki mahallede de yoğun ilgi ve sevgi gösterileri eşliğinde karşılanan Gelgör, projelerini açıklayarak seçmenlerden destek istedi.

Miting havasında geçen Şenyurt mahalle toplantısındaki konuşmasına toplantı alanındaki mıcırlı yoldan bahsederek başlayan Gelgör, “Şu an üzerinde durduğumuz mıcırlı yol bizim zamanımızda asfaltla tanışacak” dedi.

Gelgör, "Şenyurt mahallemizde olduğu gibi birçok mahallemizde asfaltlı yoldan eser yok. Kumlu, mıcırlı, halen toprak yollar mevcut. Asfaltsız yol bırakmayacağız” ifadesini kullandı.

Osmancık’ın 15 yıldır iktidar partisi belediyeciliği tarafından yönetildiğini, buna rağmen Şenyurt Mahallesi’nin ve diğer birçok mahallenin belediye hizmetlerinden yeteri kadar faydalanamadığını ifade eden Gelgör, “ Seçimden seçime hatırlanan mahallelerimizden biri de Şenyurt Mahallemizdir. Bu bizim dönemimizde değişecek. Göreve geldiğimiz taktirde en geç 1 yıl içinde yollarınız asfaltlanacak, her kapıya abone olsun olmasın doğalgaz kutusu kurduracağız. Her mahallemize kadın kültür evleri, muhtarlık binası yapılacak. Yetersiz çocuk parkları mahallenin kapasitesine göre büyütülecek ve birden fazla yapılacak" şeklinde konuştu.

Gelgör, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Belediye başka partiye geçerse hizmet gelmez” diyenlere itibar etmeyin. Biz hükümetin şalteriyiz. Biz ana sigortasıyız. Oğuzhan Kaya da sadece kendi partisinin değil hepimizin vekili olmalı. Çorum’un 4 vekiliyle de istişareli çalışacağız.

40 km ileride CHP tarafından yönetilen Hacıköy var. 60 kilometre ilerde ise yine CHP belediyeciliğiyle yönetilen Merzifon var. Oralara gelen yatırım bizim buralara fazlasıyla gelir. Gelmez ise biz almasını biliriz.

Biz ticari zihniyetle geliyoruz memur zihniyeti ile değil. Biz bu göreve atanmadık biz bu göreve talip olduk. Bizim gücümüz sizden geliyor.

"BUGÜN ATEŞE YAKIN OLAN ISINIYOR. BİZİM DÖNEMİMİZDE HERKES ISINACAK"

Nasip ederse hep birlikte yöneteceğiz belediyeyi. Belediyeye gelen vatandaş kendini ifade edecek bizde hizmet edeceğiz. Hizmet makamı bizim işimiz.

İsrafı önleyeceğiz, beyt-ülmal'ı hiç yemeyeceğiz, herkese eşit olacağız. Ama maalesef şuan eşitlik yok. Cuma günü gider ayak belediyeye 5 tane işçi aldılar. Hiç ihtiyacı olmayarak belediye 5 işçi alındı. Belediye işçi bulma kurumu değil. Biz göreve geldiğimizde 1500 kişilik istihdam sağlayacağız. Bugün ateşe yakın olan ısınıyor. Bizim dönemimizde herkes ısınacak. Torpille işe alımlar olmayacak.

Nasip olursa 30 saniyelik irademizi 5 yıl kölelik yapmayalım. Hükümet değişmeyecek yerel yönetim değişecek, hükümetin yatırımı durmaz istediğimizi alırız, vekilin de kapısını çalarız. Biz yatırım yapmayı da almayı da biliriz.

Bu zaman kadar 3 başkan değiştirirdiler ama yönetim aynı yönetim. 3 tane de ilçe başkanı değiştirdiler. Hangisiyle iyi geçindiler? Hepsini yarı yolda bıraktılar. Biz sonuna kadar arkadaşlarımızla hizmete geldik, elimizi değil gövdemizi taşın altına koyuyoruz. Ticarette başarımızı yerel yönetimde göstereceğiz."

OSMANCIK’A SU ARTIMA TESİSİ VE AQUAPARK SÖZÜ

Gelgör “ En önemli projelerimizden bir tanesi su arıtma tesisi. Osmancık’ta damacanaya son vereceğiz. Bize kolay iş buyurmayın, biz zor işleri başaracağız.

Ekibim bana kefil bende arkadaşlarıma kefilim. Hiçbirimiz birbirimizi yarı yolda bırakmayacağız. Yapmaya geliyoruz yıkmaya değil. Bu babayiğitler olduktan sonra bizim para problemimiz olmaz. Bizim para sorunumuz olmaz.

Hiç kimse Antalya’ya, Alanya’ya, Kuş Adası’na gitmeyecek. Osmancık’a Aquapark yüzme havuzu yapacağız" diye konuştu.

Gürleyik Mahallesinde yaptığı konuşmada projelerinden bahseden Gelgör, hazırladıkları 60 projeden özetle bahsetti.

1 Nisan’dan sonra projelerin gerçekleşeceğini belirten Gelgör; “Projelerimiz arasında “Hoş Geldin Bebek” ve “Cenaze Hizmetleri” diğer projemiz Kızılırmak üzerine 2 adet köprü, bir başka projemiz sadece üniversite öğrencilerine değil tüm öğrencilerimize sağlanacak olan destektir. Örnek vermem gerekirse, kitaplar devletten, defter, kalem, silgi ve çanta belediyemizden olacaktır.

Gördüğümüz lüzum üzerine biz bu göreve talip olduk. Haksızlığın önüne geçmek için talip olduk” dedi.

ERGÜN: “KARABULUTLARI KALDIRACAĞIZ”

MHP Osmancık Belediye Başkan Adayı Ahmet Gelgör’ün konuşmasının ardından mahalle halkına seslenen Belediye Meclis Üyesi Adayı Fatih Ergün ise “Osmancık üzerindeki karabulutları kaldıracağız” dedi.

Doğru bildiklerini söylemez ise adaleti incitmiş olacağını belirten Ergün konuşmasını söyle sürdürdü:

“Bazı kesimler neden bu kadar sivri konuştuğumu soruyor. Ve bu durumdan rahatsız oluyorlarmış. Eğer doğru bildiğimi söylemezsem adaleti incitmiş olurum. Bana sen mi kurtaracaksın diyorlar. Evet, biz kurtaracağız. Osmancık üzerindeki karabulutları kaldıracağız.

Neden oylarınıza talibiz. Hak, hukuk, adalet ilkesiyle belediyecilik yapacağız. Yolsuzluk yapmayacağız, yaptırmayacağız. Osmancıklı mutlu, neşeli, refah düzeyi yüksek olacak da ondan.

Osmancık 3 dönemdir AK Partili olan belediye başkanını seçiyor. Ben 32 senedir Gemici Mahallesi’nde yaşıyorum. Değişen hiçbir şey yok. Giden var, gelen yok. Hastane gitti hepimizin evinin, toprağının değeri düştü.

Sayın vekilimiz sanki siyasete yeni dahil olmuş gibi Gemici Mahallesi’ne Emniyet Müdürlüğü’nü ve Jandarmayı getireceğini vaat ediyor. Buradaki hastaneyi siz taşımadınız mı? Hadi götürdünüz Gemici Mahallesi’ne, Çay Mahallesi’ne, Gürleyik Mahallesi’ne 15 yıldır ne yaptınız? Bugün siyasete yeni dahil olmuş gibi vaatlerde bulunuyorlar. Bu bir siyasi vaat değil. Kararı alınmış, imzası atılmış kim seçilirse seçilsin Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma eski hastanenin olduğu yere taşınacak.

“5 YIL DAHA MAHKUM OLMAYALIM”

Siyasette tekrar nizam gerekli. Kötü olan Allah’tan, iyi olan benden mantığını kaldırmamız gerekiyor. Başkan adayı Recep Cıplak ama biz sayın vekili eleştiriyoruz. Recep Cıplak’ı eleştirecek hiçbir şey bulamıyoruz. Neden, burada yaşamadığı için. Sadece burada doğmuş olması onu buralı kılmaz. Burada yaşamak, buranın havasını solumak, insanıyla hoş sohbetler etmek gerek.

2 ay oldu Osmancık’a geleli. 2 aydan önce ismini duyan bilen, tanıyan var mıydı? 1 dakikada kullanacağınız oy 5 yıl insanı mahkum eder. 5 yıl mahkum olmayalım."

KÖKEZ: "OSMANCIK’TA KADININ SESİ OLACAĞIM”

Programda MHP’nin Belediye Meclis Üyesi 1. Sıra Adayı olan Seher Pirinçi Kökez de bir konuşma yaparak Osmancık’ta kadının sesi olacağını belirtti.

Kökez konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Rabbimin izni, sizlerin desteği ile bu görevi alırsak Osmancık’ta tüm kadınların sesi olacağıma, sizleri ve haklarınızı en güzel şekilde temsil edeceğime burada bir kez daha söz veriyorum.

Osmancık’ta kadına yönelik projelerin önderi olacağım. “Hoş Geldin Bebek” projemiz biz kadınlar için ayrıcalıklı bir projedir. Bakıma muhtaç yaşlılarımız ve engelli kardeşlerimiz için hazırladığımız “Evde Bakım” projemiz yine benim takibimde olacak."