Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediyelerde ‘köklü yenilenmenin’ gereğine yeniden vurgu yaparak, “Küsmek, darılmak yakışmaz” mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO’da AK Partili 884 belediye başkanı ile bir araya geldi.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ile AK Partili diğer ilçe belediye başkanlarının da katıldığı toplantının basına kapalı bölümünde Cumhurbaşkanı, belediye başkanlarına yönelik uyarılarını sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlardan gelen “Belediye başkanlarına ulaşamıyoruz” eleştirilerini ilk ağızdan iletti, bunun AK Parti’nin ilkeleri ile bağdaşmadığını söyledi.

Asıl patronun vatandaş olduğunu, halkla daha çok temasta bulunmalarını istedi.

İMAR DEĞİŞİKLİKLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Belediyelerin AK Parti’nin vatandaşa bakan yüzü olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir uyarısı da imar değişikliği işlemleri ile ilgili oldu.

Bunun bir rant alanı olarak görüldüğünü ancak doğrusunun o bölgede yaşayanların görüşlerinin alınarak yapılması olduğunu vurgulayan Erdoğan, 2019 Mart ayının kasım ayında yapılacak seçimlerin de bir provası olduğuna dikkat çekti.

KÖKLÜ YENİLENME MESAJI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘köklü yenilenmenin’ gereğine yeniden vurgu yaparak, “Küsmek, darılmak yakışmaz” mesajı verdi.

Başarı çıtasının asgari yüzde 50 artı 1 olduğuna dikkat çeken Erdoğan, hedefin 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler değil, ‘Kasım 2019’ olarak zikrettiği Cumhurbaşkanlığı seçimleri olması gerektiğini söyledi.

‘SADAKATİMİZİ DAVAMIZA GÖSTERECEĞİZ’

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dava kalıcı, isimler ise fanidir. Biz kalıcı olana bakacağız, sadakatimizi davamıza göstereceğiz. 2019 Martı bizim için olmazsa olmazdır. Aday olacak belediye başkanlarımız, mevcut belediye başkanlarımız hedefi 2019 Martına değil, 2019 Kasım’a koymalıdır.

‘EN UFAK BİLE BİR DEDİKODU OLMAMALI’

Belediyelerimiz hakkında ne ufak bir spekülasyona fırsat vermeyecek şekilde çalışmalarımızı yürütmemiz lazım

ütün dedikoduları silbaştan yapmayacak gibi bugünkü toplantıyla miladi adımın atılması gerektiğini ifade ediyorum.

Bütün dedikoduların ortadan kalkması için belediye başkanlarımıza, il genel meclisi üyelerimize çok büyük görevler düşüyor.

‘BU YOLDA KÜSMEK DARILMAK YAKIŞMAZ’

Hiçbirimizin hesabi düşünmeye hakkı yok. Hizmet yarışında en geride de kalsak mücadeleye devam etmek gerekiyor.

u yolda küsmek, darılmak hele hele mücadeleye zarar verecek davranışlar içine girmek yakışmaz. AK Parti’ye zarar verecek her söz Türkiye’nin geleceğine vurulmuş bir darbe olacaktır. Biz gençliğimize güvendik. İnanıyoruz. Şimdi de kalite sorunumuzu halletmek suretiyle bunu çok daha farklı bir yere taşıyacağız. Bu tablo AK Parti olarak ve bireysel olarak kendimizi yenilememiz, geleceğe hazırlamamızın önemini gösteriyor. Ülkemiz ve dünya öylesine hızlı gelişiyor ki bu yenilenmeyi çok daha köklü bir şekilde yapmamız gerektiği anlaşılıyor. AK Parti’de görev alan her bir arkadaşım benim için partisi için ülkesi için görev yapmış birer kahramandır.”