İYİ Parti Çorum Milletvekili Adayı Av. Fatih Mehmet Arslan, AK Parti’nin yorulduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yoruldu, artık evine gönderilmesi lazım” dedi.

İYİ Parti Osmancık İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde bir konuşma yapan İYİ Parti Çorum Milletvekili Adayı Fatih Mehmet Arslan, AK Parti’nin 16 yılın sonunda ülkemizi 450 milyar dolar üstünde dış borç, 200 milyar dolara yakın özel sektör borcu olan bir ülke haline getirdiğini kaydederek, işsizliğin artık yüzde 10’u aştığını, enflasyonun yüzde 20’li rakamlara ulaştığını, faizlerin ise 2002 yılı öncesindeki rakamlara geri döndüğünün altını çizdi.

AK PARTİ, İHANET DEDİĞİ SEÇİME ÜLKEYİ NEDEN SÜRÜKLEDİ?

Arslan, “Türkiye’yi 16 yıldır tek başına yöneten AK Parti ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizde yapılacak olan bir erken seçimin ülkemize ihanet olacağını söyledi. Buna rağmen hükümetin yavru ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı’nın erken seçim çağrısını yıldırım seçime dönüştüren AK Parti, ihanet dediği erken seçime bu ülkeyi niye sürükledi?” sözlerini kaydetti.

AK Parti’nin, siyasetin yeni aktörü İYİ Parti ve İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’i 24 Haziran seçimlerine sokmama stratejileri olduğunu ifade eden Arslan, İYİ Parti üzerinde kurgulanmış olan bir oyun olduğunu vurguladı.

AK PARTİ EKONOMİYİ ALT-ÜST ETTİ

AK Parti’nin 16 yıllık icraatlarının neticesinde ülkemizin ekonomik yönden nerdeyse iflas etme noktasına geldiğini söyleyen Arslan, “AK Parti, 16 yıllık iktidarlığı süresince ülkemizin ekonomisini alt-üst ettiği için böylesine bir seçim ile karşı karşıya kalmış durumdayız” dedi.

AK Parti’nin Türk milletine 24 Haziran’da kendilerine oy vermeleri durumunda 16 yıldır yapmadıkları ne varsa hepsini yapacaklarını vaat ettiklerine dikkat çeken Arslan, konuşmasına şu şekilde devam etti:

YALAN SÖYLÜYORLAR

“16 yıllık iktidarlıklarında yapmadıklarının hepsini yapacaklarını söylüyorlar. Buna inanmak mümkün mü? 16 yıl boyunca yapamadığını 16 yıl sonra nasıl yapacaksın? Üstelik 16 yıl önce bu ülke AK Parti’ye teslim edildiğinde ülkenin 123 milyar dolar borcu vardı, şimdi ülkenin 470 milyar dolar borcu var. 123 milyar dolar borçla teslim aldığın ülkede yapamadığın yatırımları, kalkınmayı ve gelişmeyi 470 milyar dolar borçlu bir ülkede nasıl yapmayı düşünüyorsun? Tabi ki yalan söylüyorlar. Milletimizin gözünün içine baka baka yine aldatmaya ve kandırmaya çalışıyorlar.

AK PARTİ’NİN YAPABİLECEĞİ HİZMET YOK

24 Haziran’dan sonra AK Parti’nin bu ülkeye yapabileceği hiçbir hizmet kalmamıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, metal yorgunluğu diye bir kavram ortaya atmış ve bu kavramın arkasına sığınarak seçilmiş pek çok belediye başkanını görevden azletmiştir.

AK Parti’nin milletvekilleri yorgun, bakanları yorgun, belediye başkanları yorgun, büyükşehir belediye başkanları yorgun ama sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan yorgun değil, bu da mümkün değil.

AK PARTİ YORULDU

AK Parti yoruldu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yoruldu. Artık Recep Tayyip Erdoğan’ın evine gönderilmesi lazım. İYİ Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Meral Akşener, ‘ben onu artık evine gönderip, torunlarına dedelik yapmasını sağlayacağım’ diyor. Genel Başkanımız, bunu sizlerle ve bizlerle yapabilecek.

AK PARTİ’NİN TÜRKİYE’YE VEREBİLECEĞİ HİÇBİR ŞEY YOK

AK Parti’nin artık Osmancık’a verebileceği bir şey yok, Çorum’a verebileceği bir şey yok,Türkiye’ye verebileceği hiçbir şey yok. 16 yıldan beri yapmadıkları Çorum-Osmancık arasındaki bölünmüş yolu bu yıl yapmak akıllarına geliyor. Seçim bittikten sonra da muhtemelen ödenek yokluğundan dolayı bu yol çalışması olduğu yerde geri bırakılacak. 16 yıl önce Osmancıklı çiftçimiz 2 kilogram buğday sattığı zaman 1 litre mazot alabiliyordu, çünkü mazot 970 kuruştu, buğday 450 liraydı. Bugün 6,5 kilogram buğday satarsa 1 litre mazot anca alabiliyor. Bugün faizlere bakın, 2,5 puan daha zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a faiz demeyin de ne derseniz deyin. Hükümet 20 gün içerisinde faizleri 5,5 puan artırmış oldu.

İYİ PARTİ OLARAK İKTİDARA TALİBİZ

Faizlerdeki bu yüzde 5,5’luk artış hayatımıza en az yüzde 10 pahalılık olarak gelecek. Dövizdeki son 4 aydaki artış yüzde 40 seviyelerine ulaştı. Bu da hayat pahalılığı olarak dönecek. İşte bunları bilen AK Parti, Ağustos ayını bile bekleyemeden ülkemizi böylesine bir seçim sürecine soktu. Yapılacak olan seçimlerde biz İYİ Parti olarak iktidara talibiz. Genel Başkanımız Meral Akşener’i, Cumhurbaşkanı yapmaya kararlıyız. Bütün dayatmalara, şantajlara rağmen meydanlara sığmıyoruz.”