Kongreye  AK Parti Osmancık İlçe Teşkilatı da katıldı. Kaya yaptığı konuşmada, “2001 yılında bu milletin gönülleri ile kurduğu bizlere de tabelasını asmayı nasip ettiği AK Parti 3 Kasım 2002’de Anadolu ihtilalini yaparak ihtilalcilere bir mesaj vermiştir. AK Parti ümmetin geleceğidir” dedi.

Kaya, AK Parti’nin Anadolu ihtilali ile iktidar olduğunu ifade ederek, “O günden bu güne de her günü her saati bu millet için bu memleket için çalışmakla geçen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde çalışmaya devam etmektedir. Ak Parti sadece bir parti değil, Türk Milleti’nin mücadelesinde bir kale, bir bayraktır onun için Ak parti hem Türkiye’nin müslüman ümmetlerin ümididir geleceğidir. Ak Parti’nin kaderi Türkiye ve Müslümanların kaderidir. AK Parti’nin kaderi Recep Tayyip Erdoğan’ın kaderidir.

Geçmiş yıllarda ilk kongremizi hatırlıyorum, inanın bu günkü heyecanla o günkü heyecan arasında hiçbir fark yok. Halkımızın partimize liderimize desteği tam olarak devam etmektedir. Bu gün bu kongremizde de aynı heyecanı görmek gerçekten mutluluk veriyor” açıklamalarında bulundu.