Başbakan Binali Yıldırım'ın Çorum teşkilatına talimat vermesi üzerine, seçim çalışmaları başladı.

Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, kongre sonrası göreve yeni seçilen ilçe başkanları ile bir araya geldi. Toplantıda seçim hazırlıklarında nasıl bir yol haritası izleneceği ele alındı.

Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ başkanlığında Büyük Otel'de gerçekleşen toplantıya Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Yönetim Kurulu üyeleri ve Ak Parti’nin ilçe teşkilat başkanları katıldı.

Toplantıda AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Hakkı Güngör de hazır bulundu.

Toplantının basına açık bölümünde konuşan Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Çorum’da ilçe kongrelerinin tamamlandığını belirerek, Türkiye'de ilçe kongrelerini ilk önce tamamlayan teşkilatın Çorum olduğunu söyledi.

Genel merkezin koyduğu kriterlere bağlı kalınarak, mutabakat ve uzlaşı içerisinde hiçbir sıkıntı yaşamadan 14 ilçe kongresini tamamlayarak Türkiye’de örnek il teşkilatı olduklarını ifade eden Karadağ, İl Kongresini de Kasım-Aralık aylarında yapmayı planladıklarını açıkladı.

2019 seçimlerinin startını bugün itibariyle vereceklerini açıklayan Karadağ, “Başbakanımız Çorum’dan gider gitmez ertesi gün Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş şahsımı aradı, başbakanımızın İl Kongresini beklemeden Çorum olarak seçim startını versinler talimatını bize iletti” dedi.

Karadağ açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Allah'ın izniyle seçim startını veriyoruz. Bundan sonra sıkmadık el, almadık gönül bırakmayacağız. Bizim 2 tane düsturumuz var. Bir tanesi vatandaşa hizmet, ikincisi de gönül almak. Siyasi anlayışımız şudur hizmet yapmak yetmiyor, aynı zamanda mütevazi olmak, dürüst olmak, ahlaklı olmak ve insanların yüreğine dokunmak gerekiyor. Türkiye'deki gelişmişlik düzeyinin, refah seviyesinin daha da ileri gidebilmesi için 2019'da ki seçimleri çok önemsiyoruz ve bundan sonra bütün ilçelerimizde esnaf ziyaretleri, ev ziyaretleri köy ziyaretleri yapacağız insanlarımızda hasbihal edeceğiz. Yaptığımız hizmetler anlatacağız. Halkın taleplerini, sorunlarını dinleyeceğiz ve gelmesi gereken, eksik olan hizmetlerimiz varsa da bunların tespitini yapıp getirmek için gayret göstereceğiz.”

“SORUNLAR TEK TEK ÇÖZÜLDÜ”

Ak Parti’nin göreve geldikten sonra ilçe ve köylerin kanalizasyon, su ve yollarla ilgili sorunlarını çözdüklerini belirten Karadağ, “Artık kanalizasyon sorunumuz kalmadı, yol problemimiz kalmadığı gibi bu yıl itibariyle Özel İdare Müdürlüğü 565 kilometrelik asfalt çalışması yaptı. 580 kilometre hedefini neredeyse yakalamış durumdayız ve bu sene İnşallah bu hedefi gerçekleştirmiş olacağız. Bu hedefle birlikte de artık asfaltsız köyümüz kalmamış olacak. AK Parti iktidarıyla birlikte, çözüm bekleyen sorunlar tek tek çözüldü. Bizim karar verip de şu an için uygulamadığımız hiç bir konu yok” dedi.

“DEMİRYOLU 2023’DE BİTECEK”

Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Başbakan Binali Yıldırım’ın Çorum ziyareti sırasında açıkladığı Kırkdilim yolu yapımı ve demiryolu projesi konusunda da açıklamalarda bulundu. Karadağ demiryolu hattının döşenmesine 2019 yılında başlanacağını ve 2023 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Karadağ, “Başbakanımızın gelişi ile birlikte de iki tane de müjdeli haber geldi. Çorlum için önemli konulardan biri olan Kırkdilim yolu. Burayla ilgili ihaleler yapıldı ve çalışma başlatıldı. Başbakanımız Kırkdilim bölgesi tünel ve viyadüklerle geçilecek müjdesini verdi. Bunun haricinde hızlı tren trenle ilgili müjde aldık. Hızlı tren projesinin 2018’de tamamlanarak, 2019 yılında çalışmalara başlanacak. 2019 dan itibaren hatlar döşenip İnşallah 2023'de Çorum'dan da hızlı tren Delice-Sungurlu-Çorum-Merzifon üzerinden Samsun hattına devam edecektir. Dolayısıyla bu projeler gerçekleştiğinde gerçekten Çorum sanayisi ile ticaretiyle daha da canlanacak. Sanayi üretiminin nakliyesi de hızlı tren hattı ile sağlanacak” dedi.