Ak Parti'nin 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler yerel seçimlerinde Osmancık Belediye Başkanı adayı Recep Cıplak olarak açıklandı. 

AK Parti'nin 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler yerel seçimlerinde İlçe ve belde belediye başkan adayları kamuoyuna tanıtıldı.

AK Parti, Çorum Atatürk Spor Salonu'nda düzenlediği geniş katılımlı bir toplantı ile belediye başkan adaylarını kamuoyuna duyurdu.

Aday tanıtım toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı, aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki de katıldı.

Toplantıya; AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Başkan Vekili Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, eski Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Murat Yıldırım, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, gençlik ve kadın kolları başkanları ile ana kademe teşkilat mensupları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

AHLATÇI; BİR VE DİRİ OLARAK ÇORUM’U HİZMETKÂRI OLACAĞIZ

Katılımın bir hayli yoğun olduğu toplantıda bir açılış konuşması yapan İl Başkan Vekili Yusuf Ahlatcı, 14 ilçe ve 2 beldenin tamamını AK Parti belediyeciliğin olacağını kaydederek, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki’nin ayağı inşallah uğurlu gelecektir. Çorum belediyelerinin tamamını alarak Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız recep Tayyip Erdoğan ile Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanımız Mehmet Özhaseki’ye hediye edeceğiz” dedi.

Amaçlarının AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu gönül belediyeciliğini Çorum ve ilçelerinde de laiki ile yerine getirmek olduğunu anlatan Yusuf Ahlatcı, Hep birlikte el ele vererek, bir ve diri olarak Çorum’u hizmetkârı olacağız” şeklinde konuştu.

AŞGIN; ÇORUM'U GELECEĞE TAŞIYACAK PROJELERİMİZ HAZIR

Daha sonra konuşan Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın ise 14 Ağustos 2001 yılı Türkiye için olduğu kadar, bulunduğumuz coğrafya için, İslam Dünyası için hatta dünya siyasi tarihi için bir dönüm noktası olduğunu kaydederek, “Aradan geçen 17 yıl içinde; demokratikleşmeden sağlığa, eğitimden ulaştırmaya, yerli ve milli savunmadan ekonomiye kadar, sosyal, siyasi, kültürel, ekonomik hayatımızı ilgilendiren tüm alanlarda hep birlikte önemli değişimler yaşadık.

AK Parti tüm şehirlerimizi, ilçelerimizi, beldelerimizi hatta köylerimizi yeniden imar ve inşa etti. Cumhuriyet tarihi boyunca eşi benzeri görülmemiş yatırımlar yapıldı” dedi.

AK Parti’nin Belediyecilik anlayışının temelinde insan ve memleket sevdası olduğunu ifade eden Aşgın, “Vatandaşlarının mutluluğunu, huzurunu, refahını merkeze alan bir hizmet anlayışı vardır.

AK Partimizin hizmet anlayışında bu toprakların havasına - suyuna, dağına – taşına, şehrine - kasabasına, kurduna – kuşuna hürmet vardır, sadakat vardır…

Hizmet anlayışımızda; Kadınıyla – erkeğiyle, yaşlısıyla – genciyle; toplumun tüm kesimleriyle ortak bir akıl etrafında birleşip; birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşlik bağlarımızı daha da güçlenmesine katkı sağlamak için gece gündüz çalışmak vardır.

Biliyoruz ki; birlik ve beraberliğimiz kuvvetlendikçe, aynı hedefler istikametinde yürüyen bir millet oldukça bu toprakların bereketi asla eksilmeyecek, aksine artacaktır” şeklinde konuştu.

“Akıl akıldan üstündür”, anlayışı gereğince bütün plan ve projeleri yaptıklarını kaydeden Aşgın, “Şehrimizin ihtiyaçları, halkımızın talep ve beklentileri doğrultusunda, işinin ehli, konusunda uzmanlaşmış arkadaşlarımızla birlikte hazırladığımız Çorum'u geleceğe taşıyacak projelerimizi yakında sizlerle paylaşacağız.

Bütün mahallelerimize, bütün sokaklarımıza yayılan ve şehrimizi bir bütün olarak aydınlık bir geleceğe taşıyan hizmetlerle Çorum'a ve hemşehrilerimize yakışan çalışmalar yapacağız.

İnanıyorum ki tüm ilçelerimiz 31 Mart'tan sonra AK Parti belediyeciliği ile yönetilecek. AK kadrolar tarafından yönetilen tüm belediyelerde bu tarihten sonra da gönül belediyeciliğinin en güzel örnekleri sergilenecek. Ve milletimizin dualarıyla, “Güçlü Çorum, Güçlü Türkiye, Güçlü Millet” olacağız” ifadelerini kullanarak konuşmasına son verdi.

CEYLAN; BİRLİKTE ÇORUM VE TÜRKİYE OLACAĞIZ

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan da, Çorum’un her seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğunu kaydederek, “Her seçimden başarı olarak çıktık ve bir önceki seçimden kat ve kat fazla oy oranı ile başarı sağladık. 31 Mart seçimleri gecesi de yine galip olarak çıkacağız” dedi.

Birlik ve beraberliğin öneminden bahseden Ceylan, “Bu yolda birlik ve beraberlik çok önemlidir. Bir ve diri olmamız lazım. Birlikte her şeyin üstesinden gelecek olan gücümüz vardır. Birlikte Çorum olacağız ve sonra Türkiye olacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda “31 Mart akşamı sandıkları patlatamaya hazırmısınız?” sorusu üzerine Ceylan’a, partililer hep birlikte ‘Evet’ sözü verdi.

ÖZHASEKİ; ARTIK PARTİMİZ GENÇLERE EMANET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ise salonu kalabalık gördüğünden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çorum’da gördüm ki gençler salonu doldurmuş. Artık partimiz gençlere emanet” dedi.

Anadolu topraklarının önemli bir yer olduğunu kaydeden Özhaseki, “Çünkü topraklar mazlumların yeridir. Bu yüzden bizleri yıkmak ve bölmek istiyorlar. Bunun içinde her yolu denemektedirler. İlk önce PKK çıkartılar, sonra şalvarlı ve sakallı dini kullanan IŞID terör örgütünü yarattılar. Son olarak ise 40- 50 yıl önce bizleri dinimizle kandırmaya çalışan, verin çocuklarınızı sizler için dinimiz için yetiştirelim diyen bir FETÖ örgütü çıkartılar. Bu saydığımız 3 örgütün de tel amacı vardı, Ülkemizi bölmek, yıkmak ve Türkiye’yi bir terör ülkesi haline getirmekti, Baktığımız da bunların hepsinin para kaynağı ve destekçisi de aynıdır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından başkan adayları tek tek AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı, aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki tarafından tanıtıldı.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI KAMOUYONU İLAN EDİLDİ

Toplantıda Çorum'dan 13 ilçe ile 2 beldenin belediye başkan adayları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Buna göre; Alaca: Halil İbrahim Şaltu, Bayat: Ekrem Ünlü, Boğazkale: Osman Tangazoğlu, Dodurga Mustafa Aydın, İskilip: Recep Çatma, Laçin: İdris Görükmez, Kargı: Zeki Şen, Mecitözü: Ergün Coşkun, Oğuzlar: Muzaffer Yıldırım, Ortaköy: Taner İspir, Osmancık: Recep Cıplak, Sungurlu: İlyas Özkan, Uğurludağ: Remzi Torun, Düvenci: Necmettin Yalçın, Aşdavul: Mehmet Çelik olarak açıklandı.

Yayla Haber