Türk Eğitim Sen Çorum- Osmancık Şubesi Başkanı Mustafa Potuk, 15 Temmuz´u unutmanın ihanet olacağını ifade etti.

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin birinci yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulunan Mustafa Potuk, “Türk milletinin varlığına ve birliğine kasteden, 250 vatan evladının şehadetine, 2196 evladımızın da yaralanmasına yol açan bu alçak darbe girişimine cüret eden hain FETÖ´yü, askerimize, polisimize, vatandaşımıza kurşun sıkan, onları katleden terör örgütlerini ve bunlara destek olan iç ve dış tüm güçleri lanetliyoruz” dedi.

Mustafa Potuk açıklamasında şöyle dedi:

“Binlerce yıldır yurt tuttuğumuz, en son vatanımız olan bu topraklardan Türk adını silmek, biricik devletimiz, en kıymetli varlığımız Türkiye Cumhuriyeti´ni yok etmek amacıyla her türlü kirli mücadeleyi yürüten dış güçlerin uşağı FETÖ´nün; milletin meclisini bombalayacak, kendi askerine, polisine hatta kendi vatandaşına silah doğrultmaya varacak kadar gözünü hırs ve kan bürüdüğü, alçak darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti.

Bundan bir yıl önce necip Türk milleti, kararlılığın, cesaretin, kahramanlığın, devlete bağlılığın ve vatan savunmasının ne demek olduğunu yedi düvele bir kere daha göstermiştir.

Dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir hainliğin sahnelenmeye çalışıldığı bu hain girişimde, kendi uçaklarımızın demokrasimizin ve devletimizin kalesi olan Meclisimizi bombaladığına tanık olduk.

Sokaktaki masum vatandaşlarımızın üzerine mermiler yağdırıldığı ve yüzlerce vatan evladını şehit verdiğimiz bu alçakça girişim, Türk tarihine asırlar boyunca unutulmayacak bir olay olarak geçmiştir.

Çok sayıda şehit ve gazi verdiğimiz bu hain darbe girişimi gecesinde ve sonrasında büyük Türk Milleti tek vücut olarak cesaretiyle, dirayetiyle, kararlı ve dik duruşuyla tarih yazdı.

Hiç şüphesiz ki, 15 Temmuz gecesi milletimizin bekası için şehadet şerbetini içen 250 şehidimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.

Şehitlerimizin her biri bu büyük milletin kalbinde anıtlaştılar. Onları ay yıldızlı al bayrağın gölgesinde yaşamaya devam ettiğimiz sürece gönülden yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız.

15 Temmuz´da, meydanlarda, tıpkı Çanakkale´de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt´te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur.

Milletimiz, o gece, tıpkı 718 yıl önce Söğüt´te, 564 yıl önce İstanbul´da olduğu gibi, Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale´de, Dumlupınar´da ne cevap vermişse, 15 Temmuz´da da aynı cevabı vermiştir.

Türkiye´yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak 15 Temmuz gecesi harekete geçen gafiller, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır.

Bu darbe girişimi büyük milletimize, meclisimize, demokrasimize, cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Ancak şunu da unutmamalıyız ki tarih boyunca kutsal bir değer olarak gördüğümüz ve Peygamber Ocağı olarak tanımladığımız Türk Silahlı Kuvvetleri´nin içinde yuvalanan bir grup hainin yaptığı bu alçak darbe girişimini asla şerefli ordumuzun bütününe mal edilemez.

Temmuz´da askerlerimizin büyük bir bölümünün demokrasiden yana tavır alması ve soğukkanlı tutumu daha büyük acıları yaşamamızın önüne geçmiştir. Bu bakımdan, Türk Silahlı Kuvvetlerini zaafa uğratacak, milletimizden ayrıştıracak, ordu-millet kavramına gölge düşürecek her türlü girişim ve açıklamanın devlet ve millet düşmanlarının değirmenine su taşıyacağının bilinmelidir. Ordumuz ve Mehmetçiğimiz bizim her zaman gözbebeğimizdir. Ordumuza sadakat şerefimizdir.

Devletimizin kurucusu, büyük kurtarıcımız Atatürk ve silah arkadaşlarının muhteşem mücadelesiyle kurup gelecek nesillere emanet ettiği, sayısız şehidimizin canı, gazilerimizin kanı pahasına, türlü bedeller ödeyerek bugünlere taşıdığımız demokratik cumhuriyet rejimimizden ve devletimizden yana tavır almaya dün olduğu gibi bugün de, yarın da devam edeceğiz.

Şehitlerimizin aziz ve mübarek hatıran önünde bir kez daha söz veriyoruz ki; üzerinden asırlar geçse bile şehadetinle hayat bulan bu kutlu destanı asla unutmayacak, asil ve temiz kanınla suladığın bu toprakları her hal ve şart altında tıpkı senin gibi canın pahasına koruyacağız! İnsanı insan yapan hasletlerin, vatanı vatan yapan değerlerin en mükemmel örneğini oluşturan şanlı direnişini, vatan aşkıyla kutsanmış bir yaşama bilincine dönüştürecek ve yarınlara istikamet çizen zaman ötesi bir ruh olarak muhafaza edeceğiz!

Türk milletinin varlığına ve birliğine kasteden, 250 vatan evladının şehadetine, 2196 evladımızın da yaralanmasına yol açan bu alçak darbe girişimine cüret eden hain FETÖ´yü, askerimize, polisimize, vatandaşımıza kurşun sıkan, onları katleden terör örgütlerini ve bunlara destek olan iç ve dış tüm güçleri lanetliyoruz.

Bu vesile ile başta bu toprakları bizlere vatan yapan şehitlerimiz, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, hain darbe girişimi esnasında şehit düşen kahraman vatan evlatlarına Allah´tan rahmet, gazilerimize hayırlı ömürler diliyor, tüm milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyoruz”