Osmancık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik gıdalar alması ve tüketmesi adına denetimlerine aralıksız devam ediyor.

Yaklaşan yeni yıl nedeniyle Osmancık Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipleri tarafından belediyenin sorumluluk alanı içerisinde bulunan 25 pastane ve kuruyemiş satan işyerlerine denetim gerçekleştirildi.

Yapılan denetimler ile ilgili açıklama yapan Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

“Ekiplerimiz vatandaşlarımızın sağlıklı, huzurlu ve güvenilir bir şekilde alışverişlerini yapabilmeleri için denetimlerine bundan sonra da belirli programlar dâhilinde devam edecektir. Halkımızın sağlığını tehdit edebilecek gıda maddelerinin satışının yapılmaması noktasında titizlikle denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bundan sonrada sürdüreceğiz. Halkımızın sağlığı ve huzuru bizim için her şeyden daha önemlidir.” dedi.

Osmancık Belediyesi Zabıta Müdürü İbrahim Keleş’de “Zabıta ekipleri tarafından kontrollerimizi sık sık gerçekleştiriyoruz. Sağlık için uygunsuzluğu tespit edilen yiyeceklere rastladığımızda imhasını gerçekleştiriyoruz. Osmancık Esnafından genelde memnunuz hijyen kurallarına uyulduğunu bizzat görüyoruz. Ufak tefek gözden kaçan aksaklıkları esnafa anında bildirip, uyarılarda bulunuyoruz. Ayrıca, halkımızdan sağlıklı olmayan şartlarda satılan ve tarihi geçmiş gıdalarda ilgili, bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu konudaki denetimlerimiz yoğunlaşarak devam edecek. Esnaftan isteğimiz, bozulmuş ve kullanma tarihi geçmiş ürünleri raflarında tutmamalarıdır.” şeklinde ifadelerde bulundu.