Çorum Osmancık’ta AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, Sağlık-Sen yönetimi ve sağlık çalışanları istişare toplantısında buluşarak sağlık çalışanlarının sıkıntılarını dinleyerek sağlık sorunlarını hakkında konuştu.

Sağlık-Sen Osmancık Şubesi yemekli bir organizasyonda üyelerini bir araya getirerek sorunları Milletvekili Kaya’ya iletti.

Sağlık Sen İlçe Başkanı Muhittin Arafat´ın organize ettiği programla, sağlık çalışanlarının yer aldığı toplantıya AK Parti Çorum Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi İç Anadolu Teşkilat Bölge Koordinatörü Av. Oğuzhan Kaya, AK Parti Belediye Başkanı Adayı Recep Çıplak, medya çalışanları ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

”Osmancık’ta taş üstüne taş koyanın taşını taşımaya yardımcı olacağız”

AK Parti Belediye Başkanı Adayı Recep Çıplak daima sağlık çalışanlarının yanında olacaklarını dile getirerek Belediye olarak yapacakları projelerden bahsetti. İl Genel Sekreteri olarak İl genelinden bilgiler vererek Çorum ilinde 760 köy ile 440 mahalle bulunduğunu bunların yol olarak 5 Bin kilometre olduğunu 3100 kilometresinin asfaltlı olduğunu belirtti. İçme suyu ve kanalizasyonu olmayan köyün kalmadığına dikkat çekerek bütün köylerin çöplerinin toplandığını kaydetti. 2017 yılında 230 trilyonluk bütçe ile Türkiye’de birinci olduklarını dile getirdi. Kırsalda yaptıkları hizmeti şehirde yapmak için Belediye Başkan adayı olduğu ifadelerine yer verdi. Koyunbaba Köprüsü restorasyonu, Kızılırmak ıslah projelerini DSİ projeleri olduğunu belirtirken 40 trilyon bütçe ayrıldığına dikkat çekti. Su arıtma tesisinin ihalesinin tamamlandığı açıkladı. Su arıtması bitince su fiyatlarının ilk etapta yüzde 20 ucuzlatacaklarının sinyalini verdi. Koyunbaba Türbesi peyzajının tamamlanacağını, piknik alanlarının yapılacağını, Karayolları Genel Müdürlüğü ile dirsek teması yapıp şehir içinden geçen D-100 karayolunda 3 gidiş 1 bekleme yolu yapılarak esnaf vatandaşlarımızın bu yoldan yararlanmaları sağlanacağı, Kızılırmak kenarına peyzaj uygulanacağı, Asya Tesislerinden girişte çift gelişli ve gidişli yol yapılıp yoldan geçenlerin şehrin içine uğramaları sağlanacağı, Gemici Mahallesine Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Birliği getirilip burasının da canlandırılacağı, karayollarının başka yere taşıyıp buraya 2 katlı alışveriş merkezleri ve dinlenme yerleri yapılacağı, yine Koyunbabaya Gençlik merkezi ile Kadın Kültür merkezi yapılacağı projelerimizden sadece birkaçı. Osmancık daha güzel ve yaşanılır bir ilçe olarak bölgenin yıldızı gibi parlayacağını belirtti. Organize sanayine yatırımcı iş adamlarının yatırım yapması için teklifler getirileceği ifade etti. Çıplak: ”Osmancık’ta taş üstüne taş koyanın taşını taşımaya yardımcı olacağız” dedi.

“Osmancık’a ne kadar hizmet yapabiliriz onun hayali geçekleştirmeye çalışacağız”

AK Parti Çorum Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi İç Anadolu Teşkilat Bölge Koordinatörü Av. Oğuzhan Kaya ise “24 Haziran’da şahsıma,  partimize ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a gösterdiğiniz yoğun ilgi ve desteklerinizden dolayı hepinize Osmancık ve Çorum halkına teşekkür ederim” diyerekkonuşmalarına başladı. 

Kızılırmak Islah Çalışmaları yarım kalmış 15 Milyon lira ihtiyaç var, Organize sanayi bölgemize 13 milyon lira aktarılarak su, elektrik, fiber kabloları ve kanalizasyonun yapılacağı ifadelerini kullandı. Osmancık’ın 3 şeye ihtiyacı olduğunu 1 Yeni iş sahaları 2 köprü, 3 Kale buraların tanıtımını iyi yapabilirsek yoldan geçen 15 bin araçtan 2 binini İlçeye çevirebilirsek ilçenin ekonomik durumu daha da güzel olacak. Bu arada Kızılırmak kenarında yürüyüş parkurları, piknik alanları ile Osmancık daha da güzelleşecek. Cazibe merkezi olacak. 26 milyon lira su arıtma tesisine,14 milyon lirada su ishale hattı için bütçe ayrıldı. Osmancık’ta kendi cazibesiyle arıtılmış temiz su geldiğinde su paraları %20 ucuzlatılacak, daha sonra da duruma göre yine ucuzlatma yoluna gidilecek. Kırkdilim’e 370 milyon lira ayrıldı. 2020 yılına kadar bitecek. 4 kilometre tünel 4 kilometre ise açık olmak üzere 8 kilometre yol yapılıyor. Gölün yazıda yol ayrılıyor dümdüz Çorum’a kadar duble yol yapılıyor. Duble yol ile Osmancık-Çorum arası daha konforlu ve rahat bir yolculuk yapılacak. Şehir içindeki karayolları taşınacak. Oraya iş merkezi yapılacak. Koyunbaba’ ya Kadın Kültür merkezi, Gençlik merkezi yapılarak çocuklarımız sokaktan kurtularak sigara, içki ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzaklaşarak milli ve manevi değerlerle yetişecek. Biz 4,5 yıl gibi bir zamanda memleketimize “Osmancık’a ne kadar hizmet yapabiliriz onun hayali geçekleştirmeye çalışacağız” Şeklinde ifade etti.

Sağlık Sen İlçe Başkanı Arafat'a yaptıkları konuşmaların ardından Milletvekili Kaya teşekkür ederek Ben hastane yönetiminin işine karışmam onu yönetenler bilir. Ben sadece hastanede neye ihtiyaç var? Hangi ekipmana gereksinim var, onu tedarik etmeye çalışırım. Kaya, herkes profesyonelce işine bakmalı dedi. Kaya: Sağlık çalışanlarının sorunları ile yakından ilgilendiğini ifade ederek yaptıkları sağlık sektöründe çalışanların mesleklerinin zorluklarından bahsetti.

AK Parti Çorum Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi İç Anadolu Teşkilat Bölge Koordinatörü Av. Oğuzhan Kaya’nın iyi niyet temennilerinin ardından istişare toplantısı hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.