Osmancık Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde görev yapan itfaiye personeline Osmancık Devlet Hastanesi’nde hayat kurtarma ve ilkyarım eğitimi verildi.

Osmancık Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Osmancık Devlet Hastanesi yönetimi arasında yapılan yazışma neticesinde ilkyardım eğitimlerine başlandı.

Osmancık ilçe içerisinde yaşanan kaza ve yangınlara ilk müdahalede bulunan itfaiye personeli, genel ilkyardım bilgileri, olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, hava yolu tıkanıklıkları ve diğer başlıklarda hayati öneme sahip bilgilerini işin uzmanlarından aldı.

Eğitim hakkında bilgiler veren Osmancık Belediyesi İtfaiye Müdürü İbrahim Keleş, "Görevimiz hayat kurtarmak ilkyarım eğitimi ile bilgilerimizi güncelledik. Osmancık Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüzde görev yapan itfaiye personelimizin ilk yardım konusunda bilgi sahibi olması hayati öneme sahip. itfaiye personelimizin İlk yardım gibi ciddi ve hassas konuda da bilgi sahibi olması gerektiğinden bu eğitimi düzenledik. Boğulma, kırık, çıkık ve kanama gibi her türlü ilaçsız müdahaleyi sağlık personeli gelmeden itfaiyecilerin doğru bir şekilde yapması çok önemlidir. Bu gibi durumlarda yanlış müdahale kazazedenin hayatına mâl olabilir. Dolayısıyla alacağımız eğitimler ile doğru yaklaşım ve müdahaleyi öğrendiklerimizi tekrarlayarak pekiştiriyoruz. Amaç kazazedeye hiçbir zarar vermeden normal yaşamına geri döndürmektir.Osmancık Devlet Hastanesi yönetici ve personeline yaptıkları eğitim çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.