Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, yeni hastane çevresinde oluşan trafik sorununun üst geçitle çözülebileceğini iletti.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi önü ve çevresinde oluşan trafik sorunu da gündeme alındı. Bu konunun kesinlikle çözüme kavuşturulması gerektiğini bildiren Vali Necmeddin Kılıç, “Yeni hastanemiz bir prestij projesi. Muhteşem bir proje. Buraya her gün 20 bin kişinin girip çıktığı bir yer. Bir kasaba yaşıyor orada. Orada yoğun bir trafik oluştu. Dolayısıyla bilimsel çalışmamız gerekiyor. Orada önce bir araç sayımı yapmamız gerekiyor. Orada bir de üniversitemiz güney kampüsünü yapacak. Oranın getireceği ilave yükü de hesaba katmamız gerekiyor. Ondan sonra da karayolları olarak buradaki trafiği nasıl rahatlatacağınızı bulmanız gerekiyor. Bu sizin işiniz” diye konuştu.

“ALT GEÇİT ZEMİNDEKİ SU NEDENİYLE YAPILAMAZ”

Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin ise, o bölgede bir çalışma yaptıklarını, bu çalışmayla birlikte üst geçitli yöntemin daha doğru olacağını bildirdi.

Alt geçit konusunda ısrarcı bir tutum sergileyen Vali Kılıç’ın sorularını da yanıtlayan Keskin, alt geçidin yapılabileceğini, ancak zemindeki suyun o bölgede sürekli var olduğunu bildirdi. Pompalı sistemin riskli olduğunu, pompanın durması durumunda şiddetli yağışlarda baskınların oluşabileceğini vurgulayan Keskin, “Burayla ilgili tespitlerimizi yaptık. Hastanenin ardından 300 metre önünde kontrolsüz bir kavşak var. Belediye de bu kavşağın yapılmasını istiyor. Döner kavşak yapalım dedik, kavşağın kuzey tarafında tesisler var. Biz trafik güvenliği açısından orada bir kavşak yaptığımız zaman kavşağın yanında hiçbir giriş çıkış olmaması gerekiyor. Bu nedenle doğru olmayacağını düşündük. Bu kavşağın 300 metre gerisinde hastanenin girişi var. Burada tek çözüm yolu farklı seviyeli kavşak. Başka çözüm yolu yok. Bu alttan olabilir, üstten olabilir. O bölgede yer altı suyu orada. Hastanenin de bodrum katında ciddi anlamda sıkıntı var. Biz eğer suyu deşarj edemezsek yapıya zararından baskınlar oluşabilir. Pompa sistemi bu konuda çok doğru olmuyor. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Pompa çalışmadığı zaman yoğun yağışlarda sıkıntı olabiliyor. Bunun üstten geçirilmesi daha doğru olacaktır. Altta da kavşak yapılacak. Hem kavşak ihtiyacı çözülecek, hem de trafik sorunu bitecek” dedi.