Osmancık Devlet Hastanesi yeni yönetim kadrosunun göreve başlamasıyla birlikte köklü değişim yaşayarak hastaların mağduriyetlerini giderdi.

Osmancık Devlet Hastanesi, uzun zamandır birçok sorun ve doktor eksiği ile yüz yüze kalırken, bu durum vatandaşların da büyük tepkisine neden oldu. Çalışmayan ekipmanlar, eksik doktorlar, sürekli hasta ve yakınlarından gelen şikayetler yeni yönetimin göreve başlamasıyla büyük oranda son buldu. Yaklaşık 3 ay önce göreve başlayan yönetim kadrosu, özverili bir çalışma ile birlikte hastanenin eksiklerini büyük oranda giderdiler.

Hastane bünyesinde bulunan morgların sorunsuz çalışması geçtiğimiz günlerde Osmancık'ta meydana gelen, 13 kişinin ölümü, 20 kişinin yaralanması ile sonuçlanan üzücü trafik kazasında meyvesini verdi.

Kazada olası yaşanabilecek krizin önüne geçilirken, diyaliz bölümünde ve acil müşahedede yatan hastaların ısınma sorunu çözüldü, asansörlerin çalışmaması gibi birçok sorun en kısa zaman da çözüme kavuşturuldu.

BİRLİK ve BERABERLİK SAĞLANDI

Gözle görünür oranda yapılan büyük değişim hastane personeline de olumlu şekilde yansırken, Başhekim Opr. Dr. Hasan Serdar Bozkurt’un göreve başladığı günden itibaren personel ve hastalarla birebir iletişim kurması personelin motivasyonun ve morallerinin yükselmesine, birlik ve beraberliğin sağlanmasına sebep oldu.

OTOBÜS KAZASINDA HASTANE TAM NOT ALDI

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 13 kişinin hayatını kaybettiği üzücü otobüs kazası sonrası yaralıların hastaneye sevkinin başlamasıyla Osmancık Devlet Hastanesinde de üst düzeyde bir çalışma başladı.

Sabah erken saatlerde meydana gelen kaza sonrası görev alması gereken personeller hastaneye çağırılırken, izinli olan ve görev alması gerekmeyen tüm personeller aranmaya gerek duymadan hastaneye gelerek görevinin başına geçti. Tüm personelin canla başla mücadele ettiği o gün çağırılmadığı halde göreve gelmesi birlik, beraberlik, dayanışma örneği sergilerken, motivasyonun yüksek olduğunu ortaya koydu.

HASTALAR TEŞEKKÜR EDEREK AYRILDI

Otobüs kazasında Osmancık Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılar doktorlardan ve personellerden gördükleri ilgi ve muameleden sonra taburcu olurken büyük çoğunluğu teşekkür ederek hastaneden ayrıldı ve sosyal medya üzerinden de gördükleri ilgiyi tüm Türkiye’ye duyurdular.

KKB ve ORTAPEDİ ATAMASI YAPILACAK

Hastane kadrosunda yer almayan ve Çorum’dan görevlendirme ile gelen KBB ve Ortapedi doktorlarının atama yapılması için açıkta kadro çalışmaları başlatılırken, ilçemizin önde gelen siyasilerden alınan bilgilere istinaden dalında uzman iki doktorun Osmancık Devlet Hastanesi’nde göreve başlamak için hazır oldukları ve atamaları yapıldığı an hemen başlayacakları öğrenildi. Birkaç dalda eksik olan doktorlarında atamalarının yapılması için gerekli girişimlerin başlatıldığı belirtilirken eksik kadronun da tamamlanmasının ardından hastanenin bölgeye hitap edecek nitelikte olması hedefleniyor.

OTEL KONFORUNDA ODALAR

Hastanede yataklı servislerde tedavi gören hastaların rahatlığı için otel konforunda dizayn edilen odaların eksikleri de giderilirken buzdolapları yenilendi. Ev yemekleri tadında özenle yapılan yemekler hasta ve hasta yakınlarını memnun ederken, personel yemekhanesinde göze hitap değişiklik personeli motive eden faktörlerin başında geldiği gözlemlenmekte.