Osmancık Devlet Hastanesi çalışanları ve hastanede tedavi gören hastaların yakınları Türk Kızılay'ına kan bağışında bulundu.

Türk Kızılayı Osmancık Şubesi, belirli zamanlarda farklı etkinlikler ile düzenlemiş olduğu kan bağışı kampanyasına bir yenisini daha ekledi.

Bu kapsamda Osmancık Devlet Hastanesi’nde hastane personeli ve hasta yakınlarının katılımıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Türk Kızılayı Osmancık Şube Başkanı Erdal Karataş, hedeflerinin her ay düzenli olarak kan bağışı kampanyası düzenleyerek, daha çok hayat kurtarmak olduğunu belirtti.

Osmancık Devlet Hastanesinin böyle bir kampanyaya dahil olarak bir anlamda öncülük yapmasının kendileri açısından ayrıca sevindirici olduğunu kaydeden Karataş, kampanyanın düzenlenmesine verdikleri katkılardan dolayı Osmancık Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hasan Serdar Bozkurt ve Başhekim Yardımcısı Diş Hekimi Dr. Mustafa Umut Bozkurt’a teşekkür etti.

Kızılay'a kan bağışlamak isteyen vatandaşlar, Osmancık Devlet Hastanesi içerisinde kan bağışı aracı önündeki standa gelerek kanlarını bağışladı.

Kan Bağışçısı Sorgulama Formu'nu dolduran bağışçılara, kan vermelerinin ardından Kızılay sodası ve bisküvi ikram edildi.

Osmancık Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hasan Serdar Bozkurt, “Ülkemizdeki hastaların kan ihtiyacını karşılamada tek kurum olan Kızılay ile ortak bir çalışma yürüttük. Amacımız son dönemde artan kan ihtiyacının karşılanmasına yönelik kan bağışına duyarlılığı oluşturmak ve farkındalığı yaratmak. Osmancık Devlet Hastanesi olarak üzerimize düşen görevi yaptığımıza inanıyorum. Kan bağışı hayat kurtaran önemli bir projedir. Hastaların ihtiyaçların zamanında karşılamayla ilgili Kızılay'ın yapmış olduğu, özverili çalışmaya halkımızın da destek olmasını bekliyoruz” dedi.