Yapılan açıklamada göre “Yoğun Bakımlar ve Palyatif Bakım Servislerinde yatan hastalara yönelik ziyaretler, yataklı servislerde yatan hastalara yönelik ziyaretlerin tamamen yasaklandığı belirtildi.

Mümkün olduğunca Refakatçi değişimi yapılmaması gerektiği ve Akşam 19:00-20:00 saatleri arasında, sadece 1 ziyaretçinin, hastasının ihtiyaçlarını karşılaması için, yataklı servis hasta ziyaretine izin verileceği açıklandı.

 İLAÇLARIN RAPOR SÜRELERİ UZATILDI

Açıklamada ayrıca, ‘’ Kronik hastalığı nedeniyle raporlu ve sürekli kullanımı gerektiren ilaçların rapor tarihlerinin bitmesi durumunda Haziran 2020 sonuna kadar aynı raporlar geçerl olduğu ve Bu süre içerisinde rapor yenilenmesi için sağlık kuruluşuna müracaat edilmemesi gerektiği, ilaçlar için eczaneye müracaat edileceği vurgulandı.

Son olarak, alınan bu tedbirler tamamen hasta ve yakınlarının sağlığını korumak amaçlıdır. İkinci bir duyuruya kadar, tüm halkımızın bu sıkıntılı süreçte gerekli hassasiyeti göstermesi, hastane kurallarına en üst seviyede uyması büyük önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.