Osmancık'ta içme suyu kuyusuna yakın olan fosseptik sağlığı tehdit ediyor.

Osmancık´a bağlı Gökdere Köyü Kızılkaya Mahallesi sakinlerinin içme suyu kuyusuna yakın zamanda fosseptik çukurundan sızıntıların vatandaşın sağlığını tehdit ettiği iddia edildi.

Mahalle sakinlerinden Abdullah B.´in iddiasına göre; yaklaşık 200 hanenin kanalizasyonun toplandığı fosseptik çukurundan sızan kanalizasyon suyu içme suyu kuyusuna karışarak mahalle sakinlerinin sağlığını tehdit ediyor.

Abdullah B., mahalle sakinlerinin ortak sorununu "Mahallemizin içme suyu olarak kullandığı su kuyusu yakınındaki bu fosseptik çukurundan dolayı kanalizasyon kokusu ile suyumuzu bu şekilde kullanıyor ve içiyoruz.

Yaklaşık 200 hanenin kanalizasyonu bu fosseptiğe akıyor. Yanında da bizim 70 hanelik Kızılkaya Mahallemize içme ve kullanma suyumuzu sağlayan kuyu var. Fosseptiğin kapasitesi taşımıyor mu nedir, çok uzun zamandır su kuyusunun bulunduğu bölgeye taşma yapıyor. Taşan kanalizasyon çevreye koku salıyor ve içme suyumuzun tadını hem bozuyor, hem de sağlığımızı tehdit ediyor.

Sağlık sorunu ile doktora giden bazı komşularımıza, doktor tahlillerden sonra içme suyunu sormuş. Bu fosseptiğe bir önlem alınmazsa bizim sağlığımız ciddi manada tehdit altında. Yetkililerden bu duruma bir çözüm üretmelerini bekliyoruz" dedi.