Çorum Hitit Üniversitesi ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Türkiye’de satışa sunulacak diş implantları, önce Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde denetlenecek.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Hitit Üniversitesi ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından imzalanan protokol kapsamında Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (HÜBTUAM) tıbbi cihaz, ilaç ve kozmetik ürünlerinin inceleneceği, ardından da ürünlerin satışlarına izin verileceği açıklanmıştı.

Bundan sonraki süreçte üstüne düşen tüm sorumlulukları ve gerekli teknik altyapıyı hazırlayan Hitit Üniversitesi, TİTCK tarafından yetki belgesi almaya da hak kazandı.

HÜBTUAM toplantı salonunda gerçekleştirilen törenle TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz tarafından Hitit Üniversitesi’ne teslim edildi.

Törene, Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Milletvekili, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile üniversite personeli katıldı.

Törende açılış konuşmasını HÜBTUAM Müdürü Prof Dr. İrfan Kurtbaş yaptı. HÜBTUAM’ın kurulduğu günden bugüne yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Merkezin 15 milyon TL’ye mal olduğunu, şuanda da içerisinde 14 milyon TL’lik cihaz bulunduğunu belirten Kurtbaş, protokolün sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kurtbaş’ın konuşmasının ardından kürsüye TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz çıktı. Türkiye’de son bir yılda 2 milyar 160 milyon kutu ilacın tüketildiğini belirten Gürsöz, milyonlarca adet tıbbi malzemenin hastanelerde kullanıldığını vurguladı. Bu nedenle tıbbi cihazların denetlenmesinin büyük önem arz ettiğini dile getiren Gürsöz, bu konuda Hitit Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu iletti.

Törende daha sonra sırayla AK Parti Milletvekilleri Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Ahmet Sami Ceylan ve Vali Necmeddin Kılıç da bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a yetki belgesini takdim etti.

Törende ayrıca Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz’e teşekkür plaketi verdi.

Tören, TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, HÜBTUAM Müdürü Prof. Dr. İrfan Kurtbaş’a temsili diş implatını teslim etmesiyle son buldu.

Törenin ardından protokol üyeleri HÜBTUAM’ı gezdi.