Devlet Su İşleri 5. Bölge Müdürlüğü, Çorum’a yapılan yatırımları gece-gündüz demeden kontrolü altında tutmaya devam ediyor.

DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar beraberinde DSİ Çorum Şube Müdürü Murat Şerbetçi, teknik personel ve müteahhit firma yetkilileri ile birlikte Çorum’a yapılan yatırımları yerinde inceledi. İlk olarak, Çorum-Osmancık Geçişi Kızılırmak Yatak Islahı işi kapsamında tarihi Koyunbaba Köprüsü koruma alanında yapılması planlanan çalışmalara ilişkin Koruma Kurulu’nun onayına sunulacak proje için DSİ Ankara 2 Nolu Koruma Kurulu Müdürlüğü, Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürlüğü, Osmancık Belediyesi arasında Osmancık’ta yapılan toplantıda yol haritası belirlenerek, karar altına alındı. Daha sonra Çorum Osmancık Geçişi Kızılırmak Yatak Islahı İnşaatı’nda incelemelerde bulunuldu.


Son olarak ise, 4010 dekar tarımsal alanın sulanması amacıyla yapımı devam eden Mecitözü Bayındır Göleti inşaatında incelemelerde bulunulurken, sulama şebekesi yapım ihalesinin ise 7 Eylül’de gerçekleştirileceği öğrenildi. Sulama inşaatının ise 2018 yılında tamamlanarak hizmete alınması hedefleniyor.