Osmancık'ta MHP İlçe Başkanlığı tarafından; “Yaşar Okuyan Caddesi”nin isminin “Dr. Devlet Bahçeli Caddesi" veya "Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Caddesi” olarak değiştirilmesi için Osmancık Belediyesi´ne dilekçe verildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Osmancık İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan´ın MHP Lideri Devlet Bahçeli´ye hakaret ettiği gerekçesiyle Yeni Mahalle ve Cumhuriyet Mahallesi´nin sınırını belirleyen caddedeki isminin değiştirilmesi için Osmancık Belediyesi´ne dilekçe verdi.

24 Haziran erken genel seçimleri öncesi eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan´ın “MHP barajı geçsin eşek gibi anıracağım” ifadesini kullanması ve MHP´nin barajı geçmesinin ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli´den özür dileyerek hatasını telafi etmeye çalışması MHP kanadında büyük tepkiye yol açtı. Ülke genelinde olduğu gibi Osmancık´ta da Okuyan´a tepki gösterildi. MHP İlçe Başkanı Satılmış Karataş, Yeni Mahalle ve Cumhuriyet Mahallesi´nin sınırını belirleyen caddenin “Yaşar Okuyan Caddesi” olan isminin “Dr. Devlet Bahçeli Caddesi" veya "Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Caddesi” olarak değiştirilmesi için Osmancık Belediyesi´ne dilekçe verdi.

Karatağ, dilekçesinde, “İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi ile Yeni Mahalle sınırını belirleyen caddemize, yaklaşık 18 yıl önce ilçemizdeki SSK Hastanesinin yenilenmesine vesile olduğu için dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan´ın adı verilmiştir.

Aradan geçen süre zarfında Yaşar Okuyan, milli birlik ve beraberliğimize düşman olmuş birçok grupla hareket etmeye başlamış, onlarla yol arkadaşı olmuştur.

Öyle ki 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesi katıldığı bir televizyon programında, Milliyetçi Hareket Partisi´nin kesinlikle %10´luk seçim barajının altında kalacağını, şayet barajı geçerse Ankara Tandoğan Meydanında eşek gibi anıracağını, anırmazsa da şerefsiz olacağını beyan etmiştir. Yaşar Okuyan, bu açıklamasıyla hem Türk milliyetçilerine, hem de liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli´ye ağır bir hakarette bulunmuştur.

Türk Milleti, sandıkta Yaşar Okuyan´a gereken cevabı zaten vermiştir. Kendisi, yaptığı bu akıl dışı açıklamayla necip milletimizin gözünde zaten olmayan değerini ayaklar altına sermiştir.

Büyük devlet adamlarını yetiştirmiş ilçemizde böylesine bir şaklabanın adının, ilçemizin en önemli caddelerinin birinde bulunması ilçemiz ve milletimiz adına bir züldür.

Bu sebeple mevcut caddenin adının değiştirilmesini ve caddenin adının her daim aklı Türkiye´den ve Türk milletinden yana olan liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli Caddesi olarak veya Şehit Aybüke Yalçın olarak değiştirilmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verirken söz konusu dilekçe Temmuz ayı Meclis Toplantısı´nda görüşülmek üzere kayıt altına alındı.