Çorum Valisi Necmeddin Kılıç Osmancık´ta muhtarlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

Osmancık Kaymakamlığı tarafından Muhtarlar Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Osmancık Kaymakam Vekili Bahadır Güneş, Belediye Başkanı Hamza Karataş, AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Hakkı Güngör, AK Parti Osmancık İlçe Kadın Kolları Başkanı Fazile Tökel, Osmancık Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Delibay, il genel meclisi üyeleri, daire müdürleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Necmeddin Kılıç, sorunların çözüme kavuşturulması ve muhtarların önerilerini dinlemek amacıyla Osmancık´a geldiğini dile getirerek “Muhtarlarım size sesleniyorum; eğer mahallenizde veya köyünüzde bir kişi aç, bir kişi üşüyorsa, bir kişi zaruri ihtiyaçlarını karşılayamıyorsa ve sizde bizleri haberdar etmiyorsanız hakkım size helal değil” dedi.

Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin huzurlu, mutlu ve güvende olması gerektiğini kaydeden Vali Kılıç, “oturulan makamın aslı insana hizmet makamı olması lazımdır. Hizmet edenlerin yüzünün gülmemesi lazımdır. Eğer ki bir insan hizmet makamında oturuyor ve yüzü gülüyorsa o insanın görevini ne kadar iyi yaptığından şüphe etmek gerekir. Çünkü yönetim sorumluluğu altında olan insanların aç mı tok mu yattıklarını, üşüyüp üşümediklerini, dertlerini ciğerinin ortasında duyamayan insanın bizim işlerimizi yapma şansı bulunmamaktadır. Sadece durumu kurtarıyordur. Ama eğer ki bir idareci gördüğünüzde idarenin hangi kademesinde olursa olsun, yüzünde derin izler ve bir düşünce gördüğünüzde anlarsınız ki o yönettiği alanın ve o alandaki insanların dertlerini sırtına almıştır´´ diye konuştu.

‘HAKKIMI HELAL ETMEM’

Hizmet konusunda da yapılması gerekenlere değinen Vali Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hizmette neler yapmamız lazım. Öncelikle bizim görev alanımızdaki garip guraba, fakir fukara ile yakından ilgilenmemiz lazım.

Eğer idare ettiğimiz bir mahallede veya bir köyde bir insan aç sabahlıyorsa oranın muhtarıyım diye gezmek abesle iştigaldir.

Eğer bir insan hastaysa ve doktora ulaşamıyorsa ve biz idareci olarak belli makamları zorlayamıyorsak görevimizi yapamıyoruz demektir.

Muhtar arkadaşlarımdan özellikle rica ediyorum ve sırtlarına vebal yüklüyorum. Eğer mahallenizde bir kişi aç yatıyorsa ve üşüyorsa zaruri ihtiyaçlarını karşılayamıyorsa sizde idari makamları haberdar etmemişseniz size hakkım helal olmasın. İki dünyada da elim yakanızdadır. Bunları bulacaksınız. Garip gurabayı bulacaksınız, fakir fukarayı bulacaksınız, idari makamlara bunları ileteceksiniz. Eğer idari makamlar bunlarla ilgilenmezse bana bildireceksiniz”

Vali Kılıç konuşmasının ardından köy ve mahalle muhtarlarına söz vererek tek tek sorunlarını dinledi.

İlk söz alan muhtar Osmancık Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Delibaş oldu. Delibaş Osmancık Devlet Hastanesi´nde birçok doktorun eksik olduğunu ve eski hastane binasının atıl vaziyetinden çıkarılıp değerlendirilmesini istedi.

Vali Kılıç doktorların eksikliği konusunu İl Sağlık Müdürüne ileterek ilgilenmesi için talimat verirken, eski devlet hastanesi binasını en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Sırasıyla söz alan muhtarlar köylerindeki su, yol, kanalizasyon gibi sorunları dile getirirken Vali Kılıç sorunları muhattabı olan müdürleri ile görüşerek en kısa zamanda çözüme kavuşturulması için gerekli talimatları verdi.

Kılıç, tüm köy ve mahalle muhtarlarının sorunlarını sözlü olarak dinlemenin yanı sıra yazılı olarak da taleplerini aldı ve işleme koyacağını dile getirdi.

MUHTARLARDAN PLAKET

Bu arada Osmancık Muhtarlar Derneği tarafından toplantının ardından protokol üyelerine teşekkür plaketi takdim etti.

Toplantıya sonradan katılan Ak Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ´da muhtarların sorunları ile yakından ilgilendiklerini dile getirerek, tüm muhtarların gününü kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.

Osmancık Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Delibaş program sonunda tüm muhtarlara Türk Bayrağı ve Kuranı Kerim hediye etti.