Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ilçe ziyaretlerine Osmancık ile devam etti.

İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ ve il idare şube başkanlarının da hazır bulunduğu Osmancık ziyaretinde Vali Çiftçi ilçedeki yatırımları yakından inceledi.

İlk olarak Osmancık Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Çiftçi burada Kaymakam Hakan Alkan, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ve ilçe idare şube başkanları tarafından karşılandı.

Daha sonra Kaymakamlık makamına geçen Vali Çiftçi, Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan’ dan ilçenin durumu ile ilgili brifing aldı.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Osmancık Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Çiftçi, Belediye Başkanı Hamza Karataş’tan, belediyenin ilçedeki çalışmaları hakkında brifing aldı.

MUHTARLARLA İSTİŞARE YAPTI

Ziyaret programı kapsamında Vali Çiftçi daha sonra, Osmancık Belediye Kültür Sitesinde merkez ve köy mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek bir istişare toplantısı yaptı.

Toplantıya il idare şube başkanları ve ilçe idare şube başkanları da katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Vali Çiftçi, “Geçen hafta itibariyle ilçe gezilerine başlamış bulunuyorum. Geçen hafta Salı günü Sungurlu İlçemizi ziyaret ettim. Bu gün de sizlerin huzurundayız. İstiyoruz ki burada hep beraber Osmancıkla ilgili sorunları değerlendirelim, sizlerin talep ve isteklerini not edelim. İstek ve taleplerinizi elimizden geldiği kadar yapmanın gayreti içerisinde olalım.

"OSMANCIK TARİHİ BİR İLÇEMİZDİR"

Osmancık ilçemiz İstanbul yolu üzerinde tarihi bir ilçemizdir. Aynı zamanda pirinç üretimiyle de meşhur bir yer. Dolayısıyla stratejik bir konumu var ilçemizin. 2017 ve 2018 yılı içerisinde İl Özel İdaremizin yaptığı çalışmalar neticesinde de içme suyu, yol, kanalizasyon gibi alt yapı hizmetlerinde belirli bir aşamaya gelinmiş, hizmetlerin büyük bir kısmı tamamlanmış.

Önümüzdeki yıllarda da inşallah vatandaşımızın, köylümüzün gelirini arttırmaya yönelik olarak daha çok sulama projeleri ile ilgili projeleri hayata sokmayı düşünüyoruz. Dolayısıyla 2017 ve 2018 yılında da olduğu gibi 2019 yılının da daha iyi hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Toplantıda Osmancıklı muhtarlardan mahalle ve köylerin sorunlarını dinleyen Vali Çiftçi, talep ve istekler konusunda beraberinde gelen daire amirlerini talimatlandırdı.

YATIRIMLARI İNCELEDİ

Daha sonra Vali Çiftçi beraberindeki heyet ile birlikte inşaatı devam eden Osmancık İlçe Sağlık Müdürlüğü binası ve Toplum Sağlı Merkezinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Ardından Kızılırmak Osmancık geçişi 1. Kısım ıslah çalışması ve restorasyon çalışmalarında sona gelinen Koyunbaba Köprüsünde incelemelerde bulunan Vali Çiftçi, ilçede bulunan Kanıtemiz Çeltik Fabrikasını ziyaret edereki, firma yetkililerinden bilgiler aldı.

Yapımı devam eden İmam Hatip Ortaokulu, kapalı spor salonu ve tatbikat camii inşaatlarında da incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Vali Çiftçi, ilçe giriş-çıkışında bulunan polis ve jandarma arama kontrol noktalarını ziyaret ederek, akşam saatlerinde ilçeden ayrıldı.