Osmancık´ta Kent Park Projesi nedeniyle Ada Spor Kompleksi yayına taşınan yeni Pazar Yerinde sorunlar bitmiyor.

Her hafta aynı sorunları yaşamaktan dolayı isyan etme noktasına gelen bazı pazarcı esnafı, satmak için getirdikleri ürünlerini kasalarıyla birlikte yere dökerek tepkilerini dile getirdiler.

Osmancık´ta her hafta Perşembe günleri kurulan ve yeni yerine taşındığı günden bu tarafa yaşanan sorunlarla gündeme gelen yeni Pazar yerindeki esnaflar isyan etti.

Her hafta birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden pazarcı esnafı otopark, su ve lavabo gibi eksiklikler yüzünden mağdur olduklarını dile getirdiler.

Osmancık Belediyesi tarafından düzenlemesi yapılarak bölümlere ayrılan Pazar yeri yerli ürün pazarı, sebze pazarı ve giysi pazarı olmak üzere 3 bölümden oluşuyor.

Sebze pazarı esnafları kendilerinden alınan işgaliye bedelinin diğer esnaflara oranla çok yüksek olduğunu ifade ettiler.

Araçlarının hiçbir esnafa ve vatandaşa zararı olmadığı halde Pazar yeri içindeki araçlarının kaldırılması konusunda zabıta görevlilerinin tutanak imzalattıklarını belirten pazarcı esnafından Bilal Çakır, pazarcılar adına yaptığı açıklamada şöyle dedi:


“Yerli ürün pazarının üzeri kapatıldı. Biz ürünlerimizi şemsiyenin altında korumak zorundayız. Zaman zaman şemsiyenin yeterli olmadığı hallerde araçlarımız ürünlerimizin korunmasında yardımcı oluyor. Aşırı rüzgarlı havalarda yine araçlarımız şemsiyelerimizin uçmasına engel oluyor. Fakat zabıtalar araçlarımızı içeri almamamız konusunda bizlere baskı uyguluyorlar.

Zabıta görevlileri herkese aynı muameleyi yapmıyor. Biz 4 esnaf olan Bilal Çakır, Rasim Kuytak, Hayrettin Top ve İsmail Yedek ´in üzerinde sürekli baskı ve cezai işlem uygulanıyor veya tutanak tutuluyor.

Tüm pazarcı esnafı araçlarını dışarı park ettiğinde vatandaşa aracını park edecek yer kalmıyor.

Bu sebeple birçok vatandaş park sorunu yüzünden Pazara gelmeden alışverişini market ve manavlardan yapıyor.

Bizler burada bu Pazar kurulduğu günden bu yana sürekli zarar ediyoruz. Burası ilk kurulduğunda hiç boş alan yokken şimdi bir çok esnaf zarar ettiği için tezgahını kaldırdı.

Zabıta görevlilerin taraflı davrandığını düşünüyoruz. Burada belli esnafların dışında kalan pazarcılara sürekli baskı uygulanıyor.

Pazar yerinde binlerce insan ya esnaflık yapıyor ya da alışveriş için geliyor. Böyle bir alanda su yok ve 1 adet tuvalet konulmuş. Onu da paralı hale getirmişler.

Birçok pazarcı arkadaşımıza araçlarını önümüzdeki hafta içeriye sokmamaları konusunda tutanak imzalattılar.

Haftaya birçok arkadaşımız ya tezgah açmayacak ya da gün boyunca kazandığı tüm parayı yazılacak olan cezaya yatıracak.

Yerli ürün pazarı esnafı tezgahına iki lira öderken bizler 75 ile 200 lira arasında para ödüyoruz.

Öğlene kadar olması gereken ve sadece yerli ürünlerin satılması gereken pazarda bizim sattığımız ürünlerin aynısını satıyorlar.

Biz yaklaşık 50 kasa satarak çıkardığımız işgaliye bedelini yerli ürün pazarındaki esnaflar 2 kilo ürün satarak çıkarıyorlar ve birçoğu bizlerle aynı ürünü satıyor.

Zabıta görevlilerine bunları dile getirdiğimizde olmayacak muamele ile karşılaşıyoruz.

Nazik ve seviyeli olması gereken zabıta görevlileri bizlerle aşağılarcasına azarlayarak konuşuyor.

Sayın Başkan Hamza Karataş´ın bu sorunlara çözüm bulmasını istiyoruz. Çözüm bulunmazsa ilerleyen zamanlarda Osmancık´ta pazarcı esnafı kalmayacak”

Pazarcı esnafı her hafta karşılaştıkları sorunlar nedeniyle ürünlerini kasalarıyla birlikte dökerek tepkilerini dile getirdiler.