Çorum Oto Galericiler Derneği üyeleri mesleki yeterlilik belgesi olmak için eğitim aldı. Toplam 100 üyenin katıldığı eğitim sona erdi.

Eğitimin ardından yazılı ve uygulamalı sınav yapıldı.

Çorum merkez başta olmak üzere Osmancık’tan da 25 üyenin katıldığı eğitimde 13.02.2018 tarihinde motorlu kara taşıtı alım-satım işleri ile iştirak edecek kişilerin yerine getirmesi gereken yönetmelik kapsamında bilgiler verildi.

Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Fahri Yandık, “Devlet artık bizleri daha kolay denetleyecek ve herkes bu işi yapmayacak. Çıkan bu kanun 2.el alım satım işlerimizi de hem kolaylaştırıp hem de kayıt altına alacak.

8 yaşını geçmemiş 160 bin km’yi geçmemiş araçlarda ise garanti ve Exspertiz zorunluluğu getirildi. Bu araçları satacak alım satım sorumlusu yani yetki belgesi olan kişi bu araçlara 3 ay ya da 5 bin km garanti verecek. Bizler yeni çıkan kanunu çok olumlu karşıladık. İçinde eksik maddeler var bir kaç ay içinde ek yönetmelikle de bu eksikler tamamlanıp tekrar yeni bir kanunla uygulamaya geçecek inşallah” dedi.