Osmancık’ta Ramazan Bayramı nedeniyle bayramlaşma töreni düzenlendi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Emniyet Müdürü Mürsel Türkmen, Osmancık Jandarma Komutanı J. Kd. Yzb. Yaşar Oğuz Yılmaz, Osmancık Milli Eğitim Şube Müdürü Uğur Uluçay, CHP İlçe Başkanı Sadık Eker, İYİ Parti İlçe Başkanı Sefer Mustafa Boyacı, MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, Büyük Birlik Partisi Osmancık İlçe Başkanı Ceyhan Dölcü, İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Delibaş, kamu kurum ve kuruluşların amir ve müdürleri, sivil toplum kuruluşları, köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Alkan, ilçede bayramın neşe ve huzur içerisinde kutlandığını söyledi.

Bayram nedeniyle ilçe dışında yaşayan Osmancıklıların ziyaret amacıyla ilçeye geldiğini dile getiren Alkan, “Ülke genelinde yaşayan hemşerilerimiz bayram nedeniyle ilçemize döndüler. Büyüklerimize bayram ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Ramazan Bayramı neşe ve huzur içerisinde geçiyor. Bayramlarla pekişen milli birlik ve beraberliğimizin ebediyete kadar devam edeceği inancı ile halkımızın ve ilçemizde görev yapan tüm kamu görevlilerin Ramazan Bayramını kutlar, milletçe huzur içerisinde bir bayram geçirmemizi diliyorum” ifadelerini kullandı.

Buradan Osmancık Jandarma Komutanlığına geçilerek, Osmancık Jandarma Komutanı J. Kd. Yzb. Yaşar Oğuz Yılmaz’ın ev sahipliğinde erler ve uzmanlar ziyaret edildi. Bir süre sohbet edilerek bayramları kutlandı ve hatıra fotoğrafı çekildi.

Devamında ise aynı şekilde Osmancık Emniyet Müdürlüğüne gidilerek, Osmancık Emniyet Müdürü Mürsel Türkmen'in ev sahipliğinde emniyet teşkilatı ile bayramlaşılarak bayramları kutandı ve misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

BELEDİYEDE GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA

Osmancık Belediyesi tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen bayramlaşma töreni ise yörenin öz kültürünü yansıtan geleneksel usulde yapıldı.

Kaymakam Hakan Alkan, Başkan Hamza Karataş, Belediye Başkan Yardımcıları Kadir Eskiadam ve Mustafa Işık ile belediye personelleri bayramlaşma için gelen vatandaşları karşılayarak bayramlarını tebrik etti. Daha sonra vatandaşlar birbirleri ile bayramlaştı. Tören sırasında çeşitli ikramlarda bulunuldu.