Çorum’un Osmancık ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 3 gün anma etkinlikleri düzenlenecek. Anma etkinlikleri Cuma günü başlayacak ve Pazar gecesi saat 00.13’te camilerden sela okunması ile sona erecek.

13 Temmuz Cuma günü saat 11.00’ de İlçe Müftülüğü organizasyonu ile Şehitlik ziyaret düzenlememesi ile başlayacak olan program 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi’nde 15 Temmuz şehitleri adına yapılan logonun açılışı ile devam edecek olan anma programı hakkında

Osmancık Kaymakamlığı’ndan şu bilgiler verildi:

“13 Temmuz Cuma saat 14:00’ da 15 Temmuz Şehitlerini anma, Demokrasi ve Milli Birlik temalı fotoğraf sergisi açılacak, sergi açılış ve organizasyonu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Halkımızın duygu ve düşüncelerini paylaşabilmeleri için fotoğraf sergisinin açıldığı yere 15 Temmuz Anı Defteri konulacaktır. Anı defterinin konulması ve takibi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı tarafından yapılacaktır. Sergi açılışının ardından Belediye Kültür Sitesinde 15 Temmuzla program düzenlenecektir. Program organizasyonu İlçe Müftülüğü tarafından yapılacaktır. 11-14 Temmuz arasında, 9 branşta sportif müsabakalar düzenlenecek, düzenlenen müsabakalar sonunda 15 Temmuz Pazar günü ödül töreni yapılacaktır. Sportif müsabakaların ve ödül töreninin organizasyonunu İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. 15 Temmuz 2018 Pazar günü şehit olan vatandaşlarımız için üç gün boyunca okunan Hatm-i Şeriflerin duası ve müteakiben Mevlid-i Şerif programı İlçemiz Büyük camiinde öğle namazına müteakip yapılacaktır. Programların organizasyonu İlçe Müftülüğünce yapılacaktır. 15 Temmuzu 16 Temmuza bağlayan gece saat 20:30’ da Kaymakamlık önünden başlayarak 15 Temmuz Demokrasi Meydanında son bulacak Milli Birlik Yürüyüşü tertip edilecektir. 15 Temmuz Pazar günü gece yarısı saat 00.13’ te tüm camilerimizde Sela okunacaktır. Selaların okunmasında organizasyon İlçe Müftülüğü tarafından yapılacaktır. 15 Temmuz Pazar günü saat 21:00’de 15 Temmuz Demokrasi Meydanında çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Etkinliklerin organizasyonu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığınca yapılacaktır. Tüm etkinliklerde sadece Türk Bayrağı kullanılacak, kullanılacak bayrak ve ikramlar Belediye tarından temin edilecektir. Etkinliklere katılmak üzere İlçemiz köylerinden gelen vatandaşların katılımlarını İlçe Jandarma Komutanlığı organize edecektir. Kamu Kurum ve Kuruluşlarının bütün daire amirleri, memurları ve yardımcı hizmetlileri 15 Temmuz günü programlara katılacaktır. Programların güvenliğini ve düzeninin sağlanmasında Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve zabıta Müdürlüğü sorumludur. Düzenlenecek programlarda sağlık tedbirlerini almaktan İlçe Sağlık Müdürlüğü sorumludur. 15 Temmuz Şehitlerini anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü münasebetiyle düzenlenecek programlar Belediye anons sistemi, sms, sosyal medya kanallarıyla halka duyurulmasından Belediye Başkanlığı sorumludur. Ayrıca İlçe Müftülüğü ’de camiler kanalıyla halka programları duyuracaktır.”