Osmancık 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile Konya ve Antalya illerini kapsayan bir gezi düzenledi.

Gezi çerçevesinde Konya Selçuk Üniversitesi ile Antalya Akdeniz Üniversitesi öğrencilere tanıtılırken, her iki ilin tarihi ve turistik mekanları da gezildi.

Okul yetkilileri, gezi programı ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile Konya ve Antalya illerini kapsayan gezimiz, 26 Nisan akşamı başladı. İlk durağımız olan Selçuk Üniversitesi'nin kampüsünü ve çeşitli fakültelerini gezerek bilgi aldıktan sonra şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını gezdik. Konya'da yer alan bilim fuarına katılarak Konya etabını tamamladık.

İkinci durağımız olan Antalya'da ilk gezimiz şehrin üniversitesi olan Akdeniz Üniversitesi'ne oldu. Üniversitenin ilgili birimi tarafından hazırlanan üniversite ve fakülteler hakkındaki bilgilendirme toplantısına öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte katıldık. Üniversite kampüsü gezilerek Akdeniz Üniversitesi'nin fakülte ve birimlerine dair bilgiler aldık. Şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra diğer doğal turistik mekanlar olan Düden ve Kurşunlu Şelalelerini gezdik. Manavgat, Side ve Alanya gezileri ile seyahatimiz sona erdi."